© Malatya Time

North Wild’ın Global Başarısı: Türkiye’nin Spor Ayakkabısı Dünyayı Fethediyor

Türk markası North Wild, e-ticaret aracılığıyla sunduğu erkek spor ayakkabıları ve diğer ürünlerle dünya çapında büyük bir etki yaratıyor. 30'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren North Wild, farklı bölgelerin ayak yapısına uygun ayakkabılar sunarak global pazarda dikkat çekiyor ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Yaz mevsiminde alışveriş alışkanlıkları değişirken, tüketiciler sıcak havalardan kaçınmak için online platformlarda daha fazla alışveriş yapıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırmaya göre, bu yaz ayakkabı alışverişi geçen yıla göre daha yüksek bütçelerle gerçekleşti ve tüketicilerin yüzde 61'i alışverişlerini online kanallardan yaptı. North Wild, bu talebe yanıt vererek nefes alabilen, dayanıklı ve teknolojik özelliklere sahip spor ayakkabılarıyla öne çıkıyor.

AYAK SAĞLIĞI ÖNEMLİ 

Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Operatör Doktor Selçuk Ercan, doğru ayakkabı seçiminin ayak sağlığı üzerindeki önemine vurgu yaparak, "Ayak sağlığı için uygun bir ayakkabı, ayağın şekline ve genişliğine uygun olmalı, ayrıca iyi bir taban desteği sağlamalıdır" dedi. North Wild, bu prensiplerle nefes alabilir, hafızalı taban ve darbe emici teknolojilere sahip ürünler sunuyor.

MODA TÜRK SEKTÖRÜNE UYARLANIYOR 

North Wild Kurucusu Selim Demir, küresel ayakkabı modasını Türk sektörüne uyarlarken, farklı ülkelerdeki müşterilere bölgesel ayak ölçülerine uygun özel tasarımlar sunduklarını belirtti. "Asya ülkelerine 39 numaradan, Avrupa ülkelerine ise 41 numaradan başlayan ürünler üretiyoruz" diyen Demir, koleksiyonlarının yüzde 80'inin erkek spor ayakkabılarından oluştuğunu açıkladı. Yaklaşık 30 yıl önce küçük bir atölyede başlayan North Wild’ın serüveni, İstanbul ve Ağrı’daki iki uluslararası standarttaki fabrikada günlük 5 bin çift üretim kapasitesine ulaştı. Şirket, yakın gelecekte 3 ayrı şehirde mağaza açılışları yaparak fiziksel mağaza deneyimini de müşterilerine sunacak.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER