Ödüllü Keman Sanatçısı Laçin Akyol’un Organları Malatya'da Hayat Verdi!
ASAYİŞMersin’de otomobiliyle çarptığı ödüllü keman sanatçısı Laçin Akyol'un ölümüne neden olan sürücü hakkında, 'bilinçli taksirle öldürme' suçlamasıyla 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Laçin Akyol’un organları bağışlandı ve birçok hayat kurtarıldı. Genç sanatçının organları ise, Malatya, Mersin ve Kayseri'deki hastalarda hayat buldu. Akyol'un bağışladığı organlar, üç kişinin yaşamını kurtardı.
Mersin'de, otomobiliyle çarptığı 18 yaşındaki ödüllü keman sanatçısı Laçin Akyol'un ölümüne neden olan sürücüye 'bilinçli taksirle öldürme' suçlamasıyla dava açıldı. İbrahim Halil Ç. adlı sürücü hakkında 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kazada, Laçin Akyol’un kusuru olmadığı belirtiliyor.
KAZANIN DETAYLARI
Olay, 25 Ocak’ta Mersin’in Adnan Menderes Bulvarı’nda meydana geldi. Laçin Akyol, yolun karşısına geçerken, sürücü İbrahim Halil Ç.’nin kullandığı araçla çarpıştı. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Akyol, yoğun bakımdaki müdahalelere rağmen 6 Şubat’ta hayatını kaybetti. İddianamede, sürücünün yaya geçidinde hızını azaltmadan hareket ettiği ve kazanın ardından neticeyi öngördüğü halde dikkatsiz davrandığı ifade ediliyor.
ORGANLARI BAĞIŞLANDI
Genç keman sanatçısı Laçin Akyol'un ölümünden sonra organları bağışlandı ve bu sayede bir karaciğer, iki böbrek farklı şehirlerdeki hastalara nakledildi.
CUMHURBAŞKANININ ÖDÜLLÜ SANATÇIYA HEDİYESİ
Laçin Akyol, 2015’te düzenlenen Uluslararası Grumiaux Genç Kemancılar Yarışmasında üçüncülük kazanmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hediye edilen kemanla büyük takdir toplamıştı.
KAYNAK: İHA
İlginizi Çekebilir