© Malatya Time

Okurlar Şaşkın: Ramazan Demirtaş Yılın İronisine İmza Attı!

Bu güne kadar yaptığı tüm paylaşımlarında Malatya ve çevresindeki fay hatları hakkında doğru bilgilendirme yapılmasının önemini vurgulayan Dr. Ramazan Demirtaş, bu kez yılın ironisi sayılacak bir paylaşıma imza attı. Her defasında korku pompalayan deprem uzmanlarına itibar edilememesini vurgulayan Demirtaş, bu kez, onları, aynı dili kullanarak tiye aldı.

Sayısal veriler olmadan yapılan ve korku yayan açıklamaların bilimsel bir temeli olmadığını vurgulayan Dr. Demirtaş, halkı sorgulamaya ve bilgiye dayalı bir yaklaşım benimsemeye çağırıyor. Deprem verilerinin doğru anlaşılması ve değerlendirilmesi konusunda dikkatli olunmasının altını çiziyor.

İNANAN ÇOK OLUR

Ancak her seferinde bu tarz açıklamlarını görmeye alışık olduğumuz Demirtaş'tan bambaşka bir paylaşım geldi. 

Bilim insanı Dr. Ramazan Demirtaş, bu kez yaptığı paylaşımla Ankara'da meydana gelen yoğun yağışların başta Malatya olmak üzere bazı kentlerdeki depremleri tetikleyebileciğini vurguladı. Okurlarının alışık olmadığı bu tarz, dikkaterden kaçmadı. Okurlar, "Yapmayın! Vallahi inanan çok olur bu söylediklerinize! Ciddiye alacaklar. Hocam, ciddiye alan çok olur" tarzında yorumlarda bulundular. 

BU PAYLAŞIM İĞNELİYOR 

Demirtaş'ın paylaşımı şöyle: "Ankara'da gök boşalıyor! Bakın uyarıyorum! Bu aşırı yağmur: *3.5 milyon yıl önce aktivitesini kaybetmiş 3 bin yıldır kırılmayan #Malatya Fayında 7.2; ölü #Kahramanmaraş fay zonununda 6.7 *2 bin yıldır kırılmayan Tuzla fayında 7.2 *#Kayseri'de 7.5 #deprem(ler)i tetikleyebilir"

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER