© Malatya Time

Ölmeztoprak: "KOSGEB Kredileri Ekim Ayında Ödenecek"

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’nın kalkınma sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Ölmeztoprak, KOSGEB’in kalan kredi ödemelerinin Ekim ayında yapılmasını beklediklerini belirtti ve 6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin uzatılması için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini vurguladı. Ayrıca, Malatya’da yürütülen inşa ve imar çalışmalarına Fırat Kalkınma Ajansı’nın önemli katkı sağladığını ifade etti. Yatırımların ve teşviklerin devamlılığının önemine dikkat çeken Ölmeztoprak, şehrin ekonomik büyüme ve kalkınma sürecinde desteklerin kritik rol oynadığını söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, KOSGEB’in kalan kredi ödemelerinin Ekim ayı içerisinde gerçekleşmesi ile 6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin uzatılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. 

ÖDEMELER EKİM AYINDA 

Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Fırat Kalkınma Ajansı’nı (FKA) ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat 2023 depremleri sonrası kent genelinde başlatılan inşa ve imar çalışmalarına FKA’nın önemli bir katkı sağladığını ifade ederek, kurum bünyesinde sürdürülen bir çok konu başlığındaki projeleri yakından takip ettiklerini kaydetti. Küçük Sanayi sitesinin taşınması konusundaki çalışmaları da yakından takip ettiklerini ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak KOSGEB’in kalan kredi ödemelerinin ise Ekim ayı içerisinde yapılmasını beklediklerini söyledi.



ELİMİZDEN GELEN TÜM GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

Konuşmasında 6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin uzatılması konusuna ayrı bir başlık açan Ölmeztoprak, ”6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin yıl sonunda sona erecek olması bizleri teyakkuza geçirdi. Bu noktadaki görüşmelerimiz devam ediyor. Teşvik programı kapsamı dışına çıkarılmamız için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Şehrimizdeki sosyolojik durumun görülmesi var olan yatırımcılarının tutunabilmesinin yanı sıra gerek ulusal gerek uluslararası yatırımcıları çekebilmemiz için 6. Bölge Teşvik Desteklerine ihtiyaç duyduğumuzu çok net bir şekilde ortaya koyduk ve konuyu takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.



HIZLI BİR ŞEKİLDE TOPARLANIYOR

Malatya’nın yerelden kalkınma hamlelerinin devam ettiği illerden biri olma konumunu sürdüreceğini aktaran Milletvekili Ölmeztoprak, depremlerde olumsuz etkilenen Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) hızlı bir şekilde toparlandığına da dikkat çekerek, ”Malatya kalkınma hamlemiz çok önemli. Teşvikler, özel sektör yatırımları çekme, ekonomik büyüme, bölgesel kalınmada yerel potansiyelimizin ne ölçüde hangi başlıklar içerisinde olduğunun tespiti önemli. Ölçe biliyorsak değerlendire biliyoruzdur, değerlendire biliyorsak büyüye biliyoruzdur. Yine Malatya’mızın büyük lojistiklerde ve antrepolarından tercih edilmesi anlamındaki çalışmaları da takip ediyoruz. Diğer taraftan tarım ve hayvancılık konularındaki başlıkları tek tek değerlendiriyoruz" diye konuştu.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER