© Malatya Time

Peşin Ödeyenlere Yüzde 25 İndirim: TOKİ Kampanyasında Son Günler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ, konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 25 indirim fırsatı sunuyor. 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında başvuru yaparak, borcunu peşin kapatmak isteyen vatandaşlar bu fırsattan yararlanabilecek. Kısmi ödemelerde de indirim uygulanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yoğun talep üzerine başlattığı 'Yüzde 25 İndirim Kampanyası' için son başvuru tarihini duyurdu. Borcunu peşin ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için sağlanan bu avantajlı kampanyaya başvurular 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

KISMİ ÖDEMELERDE DE İNDİRİM FIRSATI

Borcun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar için de fırsat sunuluyor. Borç bakiyesinin en az yüzde 25’ini peşin ödeyen vatandaşlar, bu kampanyadan kısmi olarak yararlanabilecek. Bu sayede, borcunun bir kısmını ödeyenler de indirimden faydalanabilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ: 18 EKİM 2024

Kampanyaya katılmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, 18 Ekim 2024 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında yüzde 25 indirimden yararlanılamayacak. Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin, borç kapatma işlemini yapacakları aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Ayrıca, geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmayan vatandaşlar indirim kampanyasından faydalanabilecek.

KİMLER KAMPANYADAN YARARLANABİLECEK?

Kampanyadan, geri ödeme taksitleri en geç Haziran 2023 itibarıyla başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek. Ancak taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan alıcılar, bu indirimden yararlanamayacak. Kampanyaya katılmak isteyenler, sözleşme imzaladıkları aracı bankalar aracılığıyla konut kredisi de kullanabilecekler.

Tapu işlemleri sırasında kat mülkiyeti oluşmuş projelerde, tapu harcı peşin olarak tahsil edilecek ve başvurular sırasında site yönetiminden borcu yoktur belgesi ile belediyeden rayiç bedel belgesi istenecektir.

KAYNAK: TOKİ 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER