© Malatya Time

Pütürge'ye 50 Yataklı Yeni Hastane: İhale Süreci Başlıyor

Pütürge'de yapılacak yeni hastanenin projesi tamamlandı. 50 yatak kapasiteli, 20 poliklinikli ve 12 yoğun bakım ünitesine sahip olacak hastanenin ihale süreci yakında başlıyor.

Malatya’nın Pütürge ilçesinde uzun zamandır beklenen yeni hastane projesi tamamlandı. Sağlık hizmetlerinin modernizasyonu ve daha iyi koşullarda sunulması amacıyla yapılacak olan hastane, 50 yatak kapasitesi, 20 poliklinik, 12 yoğun bakım ünitesi, 3 ameliyathane ve 28 acil yatak ile bölge halkına hizmet verecek. Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, konuyla ilgili detayları duyurdu. 

İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR

Projeyle ilgili yapılan açıklamada, hastanenin ihale sürecinin yakın zamanda başlayacağı ve bu sürecin titizlikle takip edileceği belirtildi. Yetkililer, "İhalenin en kısa zamanda gerçekleştirilmesi için Bakanlığımızla süreci yakından takip ediyoruz. İhale tamamlandığında gerekli bilgilendirmeleri yapacağız" dedi.

PÜTÜRGE’DE SAĞLIK HİZMETLERİ YENİLENİYOR

Yeni hastane projesi, Pütürge’de sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak ve bölgedeki vatandaşların daha modern sağlık koşullarına ulaşmasını sağlayacak. 20 poliklinik ile çeşitli branşlarda sağlık hizmetleri sunulacak ve ameliyathane ile yoğun bakım üniteleri sayesinde daha kapsamlı bir sağlık desteği verilecek.

YENİ HASTANE, BÖLGEYE SAĞLIKTA YENİ BİR DÖNEM GETİRECEK

Hastanenin inşaatına başlanması ve tamamlanmasıyla birlikte, Pütürge’de sağlık hizmetlerinde yeni bir dönemin başlayacağı ifade edildi. Yetkililer, bu yatırımla birlikte bölgenin sağlık altyapısının güçlendirilmesinin hedeflendiğini ve vatandaşların daha kaliteli sağlık hizmetlerine erişiminin sağlanacağını belirtti.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER