© Malatya Time

Salih Karademir: Deprem Uzmanlarının Açıklamaları Halkı Korkutuyor!

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, deprem uzmanlarının Malatya’da sürekli deprem olacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Karademir, bu tür popülist yaklaşımların halkı korkuttuğunu ve çözüm odaklı çalışmalar yerine sürekli endişe yarattığını belirtti. AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, devletin tüm imkanlarıyla afet bölgesinde olduğunu vurguladı ve yaraların sarılması için ortak akıl çağrısında bulundu.

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, deprem uzmanlarının Malatya’da sürekli olarak deprem olacağı yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’daki son durumla ilgili olarak konuşan Karademir, bu tür açıklamaların halkın deprem psikolojisinden çıkmasını engellediğini belirtti.

SÜREKLİ KORKU SALIYORLAR 

Karademir, sosyal medya ve televizyon kanallarında sürekli korku salan açıklamalar yapıldığını, bunun da Malatya’daki vatandaşları olumsuz etkilediğini ifade etti. “Deprem üzerinden prim yapan profesörler, açıklamalarıyla hem iş dünyamızı hem de halkımızı zor durumda bırakıyor. Biz bu süreçte yapıcı çözümler aramalıyız, sürekli korku salan açıklamalar yapmak yerine,” dedi.

AÇIKLAMA YAPILSIN

Malatya’da iş dünyası ve vatandaşların karşılaştığı zorlukların çözüm odaklı bir şekilde ele alınması gerektiğini vurgulayan Karademir, devletin yetkili kurumlarından açıklama yapılmasını ve deprem uzmanlarının devletle bilgi paylaşmalarını istedi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ise deprem sürecinde devletin tüm imkanl

ORTAK AKILLA HAREKET EDİLMELİ

arıyla sahada olduğunu ve yaraların sarılması için seferberlik yapıldığını belirtti. Gören, depremde kaybedilen canların ve yaşanan sıkıntıların ardından, bölgede ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Karademir’in açıklamaları, Malatya’da deprem sonrası yaşanan psikolojik ve ekonomik zorlukların daha da derinleşmesine neden olan popülist yaklaşımların eleştirildiği bir dönemde geldi.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER