© Malatya Time

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Malatya, Dijital Dönüşümde Yeni Merkez Oluyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Malatya'nın dijital dönüşüm sürecinde önemli bir merkez haline geleceğini açıkladı. Bakan Kacır, model fabrikaların sayısını 16’ya çıkaracaklarını ve Malatya'da da yeni bir dijital dönüşüm merkezi açılacağını duyurdu. Bu hamle, Malatya’nın sanayi ve teknoloji alanındaki gelişimini hızlandıracak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Sanayimizin dijital dönüşümüne rehberlik eden model fabrikalarımızın sayısını 10'a ulaştırdık. Kocaeli, Denizli, Malatya, Tekirdağ, Sakarya ve Trabzon illerinde açılışını gerçekleştireceğimiz yeni merkezlerle bu sayıyı 16'e çıkaracağız. Bugün itibarıyla da uzay teknolojilerinden savunma sanayiye, yapay zekadan raylı sistem teknolojilerine ülkemizin kritik projelerinde görev almak üzere TÜBİTAK çatısı altında 737 yeni çalışma arkadaşımıza yönelik ilana çıkmış durumdayız" dedi.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI KACIR’DAN YENİ TEKNOLOJİ HAMLELERİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin dijital dönüşümüne rehberlik edecek önemli projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, sanayinin dijital dönüşümünü hızlandırmak amacıyla model fabrikaların sayısını 16’ya çıkaracaklarını duyurdu. Bu merkezler, Türkiye’nin farklı illerinde açılacak ve yerli sanayicilere dijital üretim teknolojileri konusunda rehberlik edecek.

TÜBİTAK’TA 737 YENİ ÇALIŞMA ARKADAŞI İSTİHDAM EDİLECEK

Bakan Kacır, TÜBİTAK’ta uzay teknolojilerinden savunma sanayiye, yapay zekadan raylı sistem teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede kritik projelere katılacak 737 yeni çalışma arkadaşı alacaklarını açıkladı. Bu adım, Türkiye’nin teknoloji alanındaki gelişimini hızlandırmaya yönelik önemli bir hamle olarak öne çıkıyor.

TÜRKİYE’YE DÜNYADAN GİRİŞİM BAŞVURULARI ARTIYOR

Türkiye, küresel bir teknoloji merkezi haline geliyor. Bakan Kacır, Türkiye Tech Visa Programı sayesinde 214 teknoloji girişiminin Türkiye’ye taşınmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Türkiye’nin bu girişimleri bünyesinde ağırlayarak, uluslararası teknoloji ekosistemine daha fazla entegre olacağına dikkat çekti.

GENÇLERİN GİRİŞİMCİLİĞE TEŞVİKİ

Bakan Kacır, gençlerin girişimcilik konusunda daha fazla fırsata sahip olmalarını sağlamak için yapılan yatırımlara da değindi. Ar-Ge teşviklerinden teknopark uygulamalarına kadar birçok programla girişimciliği kariyer alternatifi haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, teknolojiye dayalı yeni iş modellerinin oluşturulmasıyla 2 milyon yeni istihdam yaratma potansiyeline sahip olduklarını söyledi.

KÜRESEL REKABETTE TÜRKİYE’NİN YERİ

Bakan Kacır, Türkiye'nin küresel rekabette bir adım öne geçmesi için her alanda yetkinlikleri geliştirmeye devam edeceklerini belirtti. TÜBİTAK ve diğer kurumlar aracılığıyla yerli ve yabancı araştırmacılara destek vererek bilimsel ve teknolojik gelişmelerin Türkiye’den yükselmesine imkan tanıdıklarını ifade etti.

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER