© Malatya Time

Şehit Kemal Özalper Lisesi ve Mesire Alanı Projeleri İçin İlk Adım Atıldı

Şehit Kemal Özalper Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi'nin arazisinde Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek kısımda okulun ve Gazi İlkokulu'nun inşa edileceğini belirten Milletvekili Abdurrahman Babacan, kalan alanın ise Kültür Bakanlığı ile işbirliği yapılarak şehre kazandırılacak projelerle değerlendirileceğini açıkladı.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u makamında ziyaret etti. Ziyarette, Akçadağ ilçesindeki bazı önemli projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

EĞİTİM VE KÜLTÜREL YATIRIMLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Milletvekili Babacan, Şehit Kemal Özalper Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi'nin bulunduğu arazinin bir kısmının Milli Eğitim Bakanlığı'na devredileceğini ve burada hem liseyi hem de Gazi İlkokulu’nu inşa edeceklerini söyledi. Bu kapsamda tahsis işlemlerinin sürdüğünü belirten Babacan, arazinin diğer kısmında yer alan ve Kültür Bakanlığı'na tahsisli yapıların şehre kazandırılması için Bakanlık ekiplerinin bir çalışma yapacağını açıkladı. “Şehrin merkezinde yer alan bu alan, çok güzel bir projeyle şehre kazandırılacak” dedi.

AKÇADAĞ'A MESİRE ALANI KAZANDIRILACAK

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Akçadağ ziyaretinde Belediye Başkanı Hasan Ulutaş ile bir dizi proje başlığını konuştuklarını ifade eden Babacan, ilçenin merkezinde yer alan rezerv alan içinde tescilli alanların Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği yapılarak düzenlenmesi konusunda anlaşma sağlandığını belirtti. Babacan, "Belediye Başkanımızın hazırladığı güzel bir proje ile Akçadağ’a, ilçenin tam merkezinde modern bir mesire alanı kazandırılacak. Bu proje için Bakanlığımızın desteğiyle önemli adımlar atılacak" diye konuştu.

BABACAN'DAN BAKAN ERSOY'A TEŞEKKÜR

Milletvekili Abdurrahman Babacan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Malatya'ya ve projelere göstermiş olduğu özel hassasiyet ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. “Sayın Bakanımız, Malatya için her zaman büyük kolaylık sağlıyor ve bu özel ilgisini sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

PROJELERİN DETAYLARI YAKINDA PAYLAŞILACAK

Akçadağ'da eğitim ve kültürel yatırımlara yönelik projeler kapsamında, hem Şehit Kemal Özalper Lisesi'nin yeniden inşası hem de kültürel yapıların şehre kazandırılması hedefleniyor. Ayrıca, mesire alanının inşa edilmesiyle ilçenin merkezinde vatandaşların kullanabileceği modern bir sosyal alan oluşturulacak. Projelerin detayları tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacak.

HABER MERKEZİ-MALATYA 


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER