© Malatya Time

Sevgi BERK / Foks’un Hikayesi ve Sosyal Medya Tepkileri

Atatürk’ün köpeği Foks’un uyutulması üzerine sosyal medya çalkalanıyor! “Önce insan hayatı mı, hayvan hakları mı?” İşte Sevgi Berk’in kaleminden Foks’un hikayesi ve bugünün tartışmaları hakkında tüm detaylar burada.

Sosyal medyada bir paylaşım görüyorsunuz. Paylaşımın içeriği şu: Anıtkabir’de taksidermi (doldurulmuş) yapılmış köpek Foks. Atatürk’ü ısırdığı için uyutuldu. Üstelik başı boş bir sokak köpeği de değildi.

Şimdi, gelin hep birlikte ironinin dibine vuralım.

Atatürk’ün köpeği Foks’un hikayesi, günümüzde sosyal medyada dolanan birçok bilgi gibi, bizi hayretler içinde bırakıyor. “İte tapar akıl hastaları siz Atatürk’ten daha mı akıllısınız?” diyor bir kullanıcı. Evet, ne de güzel özetlemiş. Öyle ya, Atatürk gibi bir liderin kararını sorgulamak kimsenin haddine değil, öyle mi?

Efsanevi Foks, Atatürk’ü ısırdığı için uyutulmuş. Bak sen şu işe! Bugün olsa, hayvan hakları savunucuları ne derdi acaba? Yoksa o zamanlar, “önce insan hayatı” demek daha mı kolaydı? Şimdi durup düşünelim, biz bu konuda ne kadar ilerledik?

Tabii ki ben de köpeklerin uyutulmasına taraftarım. Sonuçta, insan hayatı mı, köpek hayatı mı daha önemli? İnsanlar evlerinde huzur içinde yaşarken, sokaklarda başıboş dolaşan köpekler yüzünden mi korku içinde olmalılar? Foks gibi bir köpek, koca Atatürk’ü ısırmışsa, elbette ki hak ettiğini bulmalı, değil mi?

Sosyal medyada bu konuyu tartışmak da ayrı bir keyif. “Hayvan hakları” diyenler bir yanda, “insan hayatı” diyenler diğer yanda. Peki, bu tartışmada kazanan kim olacak?

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER