© Malatya Time

Sevgi BERK / Malatya'da Gözyaşlarıyla Islanan Toprakta Umut Çiçek Açacak: Birlikte Güçlüyüz

Malatya, 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Sarsıntının getirdiği korku ve çaresizliğin ardından şehirde umut ve dayanışma filizleniyor. Devletin sahadaki desteği ve halkın el birliğiyle verdiği mücadele, Malatya’nın yeniden ayağa kalkacağını gösteriyor. Deprem sonrası sokaklarda gözyaşı ve dua birbirine karışırken, yaralar sarılacak ve umut yeniden doğacak.

Sabah saat 10.46’yı gösterdiğinde Malatya, şiddetli bir sarsıntıyla sarsıldı. 5.9 büyüklüğündeki bu deprem, sadece binaları değil, insanların yüreklerini de yerinden oynattı. Herkesin içini tarifsiz bir korku kapladı; sarsıntı geçtikten sonra bile derin bir çaresizlik ve gözlerdeki yaşlarla sokaklara döküldü insanlar. Tam anlamıyla bir can pazarı vardı kentte. Anneler çocuklarını kucaklarında taşırken, yaşlılar gözyaşlarını saklamadan sokaklarda bekledi. Hastalar hastane bahçelerinde toplanırken, okullarda eğitim hemen durduruldu. Anneler, babalar okullara koştu. Herkes birbirine çaresiz gözlerle bakarken, bu felaketin ortasında birlik ve beraberliğin önemi bir kez daha anlaşıldı.

Deprem sonrası sokaklara dökülen insanlar, yaşadıkları korkunun ardından bir araya geldi. Korkunun gözlerindeki yansımasını başka bir insanda görmek bile güç verdi onlara. Bahçelerde toplanan kalabalıklar, birbirine çaresizce sarılan komşular, bir araya gelip dua eden insanlar… Bu anlarda Malatya, birlik ve beraberliğin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hissetti. Deprem sadece toprağı değil, yürekleri de sarsmıştı. Ancak bu yürekler, birlikte atmaya devam ettikçe, umut her zaman var olacak.

...

YAZININ DEVAMI BURADA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER