© Malatya Time

Söğütlü Camisi Temeli, Bakan Murat Kurum'un Katılımıyla Atılacak!

Malatya, 27 Eylül Cuma günü tarihi bir ana tanıklık edecek! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla Söğütlü Camisi'nin temeli atılacak. 5 bin m²'lik kapalı alanıyla şehrin en büyük camisi olacak olan yapı, aynı anda 3 bin kişinin ibadet edebilmesine olanak tanıyacak. Hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan tarafından inşa edilecek cami, sosyal ve dini alanlarda birçok hizmet sunacak. Tüm Malatyalılar bu büyük projeyi heyecanla bekliyor!

Malatya Belediye Başkanı Sami Er, şehrin her köşesinde yükselen konutlar ve ticari alanların yanı sıra, heyecanla beklenen Söğütlü Camisi'nin temeli için önemli bir gelişmeyi duyurdu. Başkan Er, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla 27 Eylül Cuma günü caminin temelinin atılacağını açıkladı.

MALATYA'NIN EN BÜYÜK CAMİSİ OLACAK 

Eski Belediye Meydanı'ndaki Emekliler Parkı alanında inşa edilecek olan Söğütlü Camisi, 5 bin m²'lik kapalı alanıyla Malatya'nın en büyük camisi olacak. Camide, aynı anda 3 bin kişinin ibadet edebileceği alanlar yer alacak.

Camide sunulacak hizmetler arasında; 

600 m² Kur'an Kursu 

1800 m² Cami alanı Gençlik Merkezi 

Kütüphane-Kitap Kafe 

Seminer ve konferans salonları 

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 

Dini Yayınlar Tanıtım ve Satış Bürosu 

Camii Vakıf-Dernek Ofisi bulunacak.

Camii, çifte minaresi 52 m ve kubbesi 37 m yüksekliğinde olacak.

RABBİM KENDİSİNDEN RAZI OLSUN 

Başkan Sami Er, hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan'a duyduğu minnettarlığı dile getirerek, "Rabbim kendisinden razı olsun. Tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER