© Malatya Time

Sosyal Medya Dolandırıcılarına Büyük Darbe: 28 Tutuklama

Eskişehir merkezli olarak 18 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, sosyal medya üzerinden yanıltıcı reklamlarla 112 kişiyi dolandırarak 2,5 milyar TL'lik işlem hacmine ulaşan çete çökertildi. 40 şüpheliden 28'i tutuklandı.

Eskişehir merkezli olarak 18 ilde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, sosyal medya üzerinden verdikleri yanıltıcı reklamlarla 112 kişiyi dolandıran ve 23 paravan şirket kurarak 2023-2024 yıllarında 2,5 milyar TL'lik işlem hacmine ulaştığı belirlenen 40 şüpheliden 28'i tutuklandı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon, büyük yankı uyandırdı.

18 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Eskişehir merkezli olarak Adana, Ağrı, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bursa, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Mersin, Osmaniye, Tekirdağ, Uşak ve Yozgat illerinde, haksız kazanç sağlamak amacıyla ‘Yüksek kazanç, forex kazanç, yatırım temsilcisi' başlıkları ile sosyal medya uygulamalarında reklam ve ilan veren, yanıltıcı paylaşımlarda bulunan ve web sitelerine aldatıcı linklerle yönlendirerek kazanç vaadiyle para yatırmalarını sağlayan şahısların yakalanması amacıyla eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

PARAVAN ŞİRKETLER VE YÜKSEK İŞLEM HACMİ

Farklı şehirlerde 23 paravan şirket kurarak 111 olayda 112 kişiyi dolandıran şüphelilerin, banka hesap hareketlerinde 2023-2024 yıllarında yaklaşık 2,5 milyar TL'lik işlem hacmine ulaştığı tespit edildi. Eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda dijital materyal, başka şahıslara ait banka ve kredi kartları ile kullanıma hazır sim kartlar ele geçirildi.

28 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Operasyonlar sonucunda Eskişehir ve diğer illerde adliyeye sevk edilen 40 şüpheliden 28'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerden 3'ü adli kontrol şartıyla, 9'u ise ifade sonrasında serbest bırakıldı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER