© Malatya Time

Tadına doyum olmayan sütlaç tarifi! Nişastalı veya nişastasız sütlaç yapımında önemli detaylar

Ramazan Bayramı’nda en sevilen tatlılardan biri olan sütlaç yapmak isteyenler için püf noktaları önem taşıyor. Sütlacın içine nişasta konur mu? Nişastasız sütlaç tarifi ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları...

En sevilen geleneksel tatlılardan biri olan sütlaç, Ramazan’da çok sık tüketiliyor. Hafif ve lezzetli olduğu için sofralardan eksik olmayan sütlacın kıvamını tutturmak sanıldığı kadar kolay değildir. Hanımların en çok merak ettiği sorulardan biri de sütlacın içine nişasta konup konulmayacağıdır. Sütlaç yapımında püf noktalara dikkat ederek bugüne kadar yaptığınız en güzel sütlacı hazırlayabilirsiniz.

Yaz veya kış fark etmeksizin her mevsim tüketilen sütlaç ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Fırında veya ocakta hazırlanabilen sütlaçla ilgili olarak “Sütlacın içine nişasta konur mu konmaz mı?” sorusu gündeme geliyor. Sütlacın içine isteğe bağlı olarak koyacağınız bazı malzemeler ile muhteşem bir kıvam tutturabilirsiniz. İşte sütlaç yapımıyla ilgili merak edilen soruların yanıtları...

SÜTLACIN İÇİNE NİŞASTA KONUR MU?

Nişasta, sütlaç gibi tatlılarda kıvam arttırıcı özelliği sebebiyle sık kullanılıyor. Fırında veya klasik şekilde yapılan sütlaçların içine bir miktar nişasta konulabilir. Süt, pirinç ve şekerden oluşan sütlacın kıvamını nişasta ile tutturmak daha kolaydır. Günümüzde pek çok şef, nişastalı sütlaç yaptıklarında bekleme aşamasında yoğun ve sert kıvamı dengeleyebiliyor. Ancak sütlaçta yoğun ve sert bir nişasta tadı olmasını istemeyenler de sütlaç tarifine nişasta eklenmemesi gerektiğini savunuyor.

LEZZETLİ SÜTLAÇ YAPIMINDA PÜF NOKTALAR

Sütlacın içine nişasta koymak istemiyorsanız kıvamı tutturmak için pişirme sırasında daha fazla beklemeniz gerekir. Nişastasız sütlaç yapımı, sütün daha yağlı ve pirincin içindeki nişastayı güzelce salmasıyla yapılır. Bu yüzden kısık ateşte pirinçlerin nişastasını salana kadar yavaş bir şekilde pişmesi çok önem taşır.

Bu şekilde pişirildiğinde sütlacın lezzeti çok daha hafif ve yumuşak olacaktır. Sütlaç bekledikçe hafifçe yoğunlaşabilir. Süt tadı nişastasız sütlaçlarda daha fazla fark edilir. Nişasta kullanmadan sütlaç yapacaksanız pişirme süresini daha uzun tutmayı unutmayın. Sütlaç yapımında püf noktaları uyguladığınızda lezzetli ve kıvamlı sütlaç hazırlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER