© Malatya Time

Tahliye Edilemeyen Yapılar Kamulaştırıldı, Çalışmalar Hızlanıyor!

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, kent merkezinde devam eden inşaat ve imar çalışmalarını inceledi. Tahliye edilemeyen yapıların kamulaştırılmasıyla çalışmaların hız kazandığını belirten Babacan, bölgenin otopark sorununun da çözüme kavuşacağını söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, kent merkezinde devam eden inşaat ve imar projelerini yerinde inceledi. Saray Mahallesi, Kışla ve Fuzuli Caddeleri'ndeki rezerv alanlarda yaptığı incelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Babacan, kamulaştırma kararı alınan yapıların yıkımına kısa sürede başlanacağını belirtti.

KAMULAŞTIRMA KARARI ALINAN YAPILAR YIKILIYOR

Bir süredir tahliye edilemeyen binaların kamulaştırıldığını ifade eden Babacan, "Bakanlıkla yapılan görüşmeler sonucu bazı binaların kamulaştırılmasına karar verildi. Bu yapılar artık tamamen boşaltıldı ve kısa süre içinde yıkımları gerçekleşecek. Diğer iki bina da önümüzdeki hafta yıkılacak" dedi.

MALATYA’DA OTOPARK SORUNU TARİHE KARIŞIYOR

6 bin fore kazık ve 1.058 metre diyafram duvarla inşa edilen yeni alanın, hem konut hem ticarethanelerin altına yapılacak 1.415 araç kapasiteli otoparkla donatılacağını belirten Babacan, bu projeyle otopark sorununu da çözmeyi hedeflediklerini kaydetti.

"Projemiz mimari ve estetik açıdan da örnek bir yapıya dönüşecek," diyen Babacan, çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgenin yeni bir çehre kazanacağını vurguladı.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER