TOKİ'den Çocukluya Ev! Evlenecek Gence İndirim!
EKONOMİAile Yılı kapsamında üç ve daha fazla çocuğu olan ailelere konut önceliği tanınacak. Yeni evlenecek gençler ise beyaz eşya ve mobilyada yüzde 50’ye varan indirimlerle desteklenecek. TOKİ ile firmalar arasında yapılan protokoller Nisan’da açıklanacak.
Aile ve sosyal politikalarda 2024 yılı "Aile Yılı" ilan edilirken, üç ve daha fazla çocuğu olan ailelere yönelik TOKİ tarafından yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde, çocuklu ailelere konut edinmede öncelik hakkı tanınacak.
Ayrıca, daha önce açıklanan vergi indirimi ve uygun kredi imkânlarının da bu paket kapsamında hayata geçirileceği bildirildi.
GENÇLERE EŞYA VE MOBİLYA DESTEĞİ
Aile kurma sürecindeki gençler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir destek paketi devreye giriyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, sektörün önde gelen beyaz eşya ve mobilya firmalarıyla yapılan anlaşmaların nisan ayında kamuoyuna duyurulacağını açıkladı.
Mobilyada yüzde 35, çeyiz ve züccaciyede yüzde 50’ye varan indirimler, oturma-yemek ve yatak odası içeren düğün paketlerinde ise yüzde 10 civarında indirimler bekleniyor.
MALATYA'DA BEKLENTİ YÜKSEK
Kayısı üretiminin kalbi olan Malatya’da, çok çocuklu ailelerin yoğunluğu bu projeye ilgiyi artırdı. Ev hayali kuran aileler için TOKİ’nin bu adımı umut olurken, genç çiftler ise indirimli eşya kampanyalarının detaylarını merakla bekliyor.
İlginizi Çekebilir