© Malatya Time

Turgut Özal Karakucak Güreşleri 12 Yıl Aradan Sonra Malatya’da

Malatya’da 12 yıl aranın ardından yeniden düzenlenen 19. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri, Yeşilyurt Belediyesi'nin ev sahipliğinde coşkulu bir açılış töreniyle başladı. 300 güreşçi, er meydanında kıyasıya mücadele ederken, down sendromlu güreşçiler de büyük ilgi gördü.

Malatya'da, 12 yıl aranın ardından yeniden düzenlenen 19. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri, Yeşilyurt Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen coşkulu bir açılış töreniyle başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yeşilyurt Kaymakamlığı ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Malatya Temsilciliği'nin destekleriyle düzenlenen organizasyon, büyük ilgi gördü.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI GEÇİT: "ATA SPORLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, açılış konuşmasında, 12 yıl aradan sonra böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek, "Ata sporumuz karakucak güreşlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizim sorumluluğumuzdur" dedi. Organizasyonun isminin Turgut Özal'la anılmasının Malatya için ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Başkan Geçit, ata sporlarını yaşatmak ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına bu tür sportif faaliyetlere desteklerinin süreceğini ifade etti.

DOWN SENDROMLU GÜREŞÇİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Güreşlerin en renkli anları, Yeşilyurt Belediye Başkanı’nın daveti üzerine er meydanına çıkan down sendromlu güreşçilerin müsabakaları oldu. Müsabakalarda büyük mutluluk yaşayan sporculara madalyaları, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

207 BİN 300 TL PARA ÖDÜLÜ DAĞITILACAK

Büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde 29 sıklette gerçekleşen güreşlerde, dereceye giren sporculara toplam 207 bin 300 TL para ödülü dağıtılacağı açıklandı. Güreşlerin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, İlçe Kaymakamlığı ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Malatya Temsilciliği’ne teşekkür eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, “Turgut Özal Karakucak Güreşleri ülkemize, şehrimize, ilçemize ve Türk sporuna hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER