© Malatya Time

Türkiye´nin Renkleri Burada Buluştu: Hayır Çarşısı Panayırı Dualarla Açıldı

Malatya’nın Darende ilçesinde, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından uzun yıllardır geleneksel hale getirilen “Hayır Çarşısı Panayırı” dualarla açıldı.

İlçe Kaymakamı Şeref Gülyer, Belediye Başkanı Alican Bozkurt, Emniyet Müdürü Muhammed Şahin ve Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş’in katılımıyla panayırın açılışı yapıldı.

YÖRESEL ÜRÜNLER İNCELENDİ 

Dua ve kurdela kesiminin ardından panayır alanını gezen ilçe protokolü, 44 il ve ilçenin standındaki yöresel ürünleri inceledi. Vakıf tarafından verilen bilgide, vakıf faaliyetlerine katkı sunmak amacıyla yurdun dört bir yanından gönüllüler tarafından getirilen yöresel ürünlerin hayır çarşısı panayırında sergilendiği kaydedildi.

PANAYIR PAZR GÜNÜNE KADAR AÇIK OLACAK 

Şeyh Hamid-i Veli Külliyesi yanı başında kurulan panayırda semaver, hat tablosu, ahşap oymacılığı, cam süsleme, el emeği göz nuru ürünler, halı, hazır giyim ve gıdaya dair her şeyi bulabilen ziyaretçiler, farklı illere ait lezzetleri de tadabiliyor. Vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gören panayır, pazar gününe kadar açık olacak.,

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER