© Malatya Time

Uyarı deprem bölgesini kapsayan bazı illere de yapıldı: Malatyalılar 8 Mayıs Pazartesi gününe dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında deprem bölgesinde kalan illerin de yer aldığı Malatya dahil çok sayıda kente sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yurt genelinde etkili olması beklenen hava durumuna ilişkin tahminlerini paylaştı. 8 Mayıs Pazartesi günü deprem bölgesinde yer alan bazı iller ile Malatya’nın da yer aldığı bölgelere kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji yetkilileri deprem bölgesi ilan edilen Kahramanmaraş ve Osmaniye ile Ardahan, Kars, Artvin, Bayburt, Iğdır’a özellikle yağış uyarısında bulundu.

YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji’den alınan haber açıklamasında, “Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Sakarya ve Denizli çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, K.Maraş, Osmaniye, Ardahan ve Kars ile Artvin'in iç, Bayburt'un doğu, Iğdır'ın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.” denildi.

DEPREM BÖLGESİ VE BAZI İLLERE UYARI

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı ifade edilirken genellikle kuzeyli yurdun güneydoğusunda güneyli yönlerde hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarların eseceği beklentisi ifade edildi. 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Yağışların, K.Maraş, Osmaniye, Ardahan ve Kars ile Artvin'in iç, Bayburt'un doğu, Iğdır'ın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

MALATYA’DA SAĞANAK BEKLENTİSİ

Malatya’da ise en düşük hava sıcaklığının 9, en yüksek ise 21 derece olması bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri kent genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı tahminin paylaştı. Malatya’nın komşusu olan illeri etkilemesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağıştan etkileneceğini vurgulayan yetkililer, vatandaşların oluşabilecek tüm olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER