© Malatya Time

Valilikten Kritik Karar: Malatya’da Başıboş Köpeklere Karşı Adımlar Atılacak!

Malatya’da gerçekleştirilen 2024-2025 eğitim öğretim yılı üniversiteler koordinasyon toplantısında, öğrencilerin güvenliği ön planda tutuldu. Vali Seddar Yavuz'un başkanlık ettiği toplantıda, başıboş köpeklerle mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı. Öğrencilerin kampüs çevresinde güvenli bir şekilde yürüyüş yapabilmeleri için bu sorunun çözülmesi ve güvenlik önlemlerinin artırılması hedefleniyor.

Malatya’da Üniversite Öğrencilerinin Güvenliği İçin Köpeklerle Mücadele Kararı Alındı. Malatya’da 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde üniversiteler koordinasyon toplantısı Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Malatya’daki üniversitelerin rektörleri, il yöneticileri, belediye başkanları ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

ÖNLEMLER ALINACAK 

Toplantının ana gündem maddelerinden biri, üniversite öğrencilerinin barınma, ulaşım, güvenlik ve sağlık sorunlarıydı. Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapılan toplantıda, öğrencilerin güvenliği ön planda tutuldu. Özellikle, kampüs çevresindeki güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğine dikkat çekildi.

BAŞIBOŞ KÖPEKLERLE MÜCADELE EDİLECEK 

Toplantıda, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş köpeklerle mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı. Vali Seddar Yavuz, “Öğrencilerimizin güvenliği için başıboş köpeklerle mücadele edilmesi önem arz ediyor. Bu sorunun çözülmesi, öğrencilerimizin huzur ve güven içerisinde eğitim görmelerini sağlayacaktır.” dedi.

TOPLANTIDA ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ ALINAN KARARLAR ŞÖYLE: 

Öğrenci kayıt döneminde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından otogarda stant açılarak, öğrencilere ve ailelere "hoş geldiniz" karşılaması yapılması,
Öğrencilerin otogardan yurtlara güvenli bir şekilde ücretsiz naklinin sağlanması,
Yurtların bulunduğu bölgelerde üst geçit, alt geçit ve durakların aydınlatma çalışmalarının yapılması,
Her iki üniversitenin öğrencilerinin barındığı yurtlardan Üniversitelere ve  şehir merkezine otobüs-trambüs sefer sayılarının artırılması,
Öğrencilerin güvenliği için, özellikle kız yurtlarının çevresinde polis devriye sayılarının artırılması,
Kampüs içi ve çevresinde güvenlik tedbirlerinin arttırılması,
Öğrencilerin güvenliği için başıboş köpeklerle mücadele edilmesi,
Yurtlardaki asansörlerin belgelerinin kontrol edilip, bakım işlemlerinin tamamlanması,

İnönü Üniversitesine yakın öğrenci yurtlarından yaya olarak çevre yolunu kullanarak Üniversiteye giden öğrencilerin güvenli ve aydınlatılmış kaldırımlardan gidebilmeleri için Karayolları Bölge Müdürlüğünce kaldırım çalışmalarının süratle yerine getirilmesi, kararlaştırılmıştır.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER