© Malatya Time

Vatan İçin Can Verenlerin Anısına: Malatya'da Çanakkale Zaferi Töreni

Malatya’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir tören düzenlendi. Şehitlikte yapılan anma etkinliğinde, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve 2. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Erman Kiraz protokol üyeleriyle birlikte şehitlere saygılarını sundu. Vali Yavuz, konuşmasında Çanakkale’nin bağımsızlık mücadelesindeki önemine değinerek, şehitlerin vatan sevgisiyle yazdıkları destanı anımsattı.

Malatya'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir tören düzenlendi. Şehitlerimizin aziz hatırası, Malatya Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte yapılan törende anıldı. Törene, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve 2. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Erman Kiraz katıldı. Protokol üyeleri, şehitlik anıtına çelenk sundu ve ardından saygı duruşunda bulunuldu.

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN BÜYÜK ANLAMI

Törende konuşma yapan Malatya Valisi Seddar Yavuz, Çanakkale Zaferi'nin sadece bir savaş değil, aynı zamanda azim, inanç, fedakârlık ve vatan sevgisinin simgesi olduğunu vurguladı. Vali Yavuz, "Vatan toprağına düşen her bir canınızla bu milletin bağımsızlık ve hürriyet destanını yazdınız. Çanakkale’de, Conkbayırı’nda, Anafartalar’da, Seddülbahir’de gösterdiğiniz eşsiz cesaret ve fedakârlık, tarihimizin şanlı sayfalarında silinmez bir iz bırakmıştır." ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE RUHU VE BUGÜNÜMÜZ

Konuşmasına devam eden Vali Yavuz, "Sizler, imkânsızlıklar içinde yılmadan, geri dönmeyi asla düşünmeden vatan uğruna canınızı ortaya koyarak milletimizin hayatını değiştirdiniz." diyerek Çanakkale’nin fedakârlıkla kazandığımız toprakları simgelediğini belirtti. "Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk, sizden emanet aldığımız bu vatanı sonsuza dek korumak, bağımsızlığımızı her şartta savunmak ve Çanakkale ruhunu yaşatarak gelecek nesillere aktarmaktır." dedi.

DUALAR, KARANFİLLER VE ŞEHİT ANITINDA SAYGI

Tören, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından, öğrenciler ve protokol üyelerinin şehit kabirlerine karanfil bırakmasıyla sona erdi.

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER