© Malatya Time

Veli Ağbaba: TÜİK, Geçim Derdi Çeken Vatandaşın Gerçekliğini Yansıtmıyor

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜİK ve ENAG arasında yıllık enflasyon oranlarında yaşanan büyük farkı eleştirdi. TÜİK’e göre yıllık enflasyon %49,38 iken, ENAG’a göre bu oran %88,63 olarak belirlendi. Ağbaba, “Bu farkı ise sarayda oturanlar değil, geçim derdinde olan vatandaş hissediyor!” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) arasındaki yıllık enflasyon verilerindeki büyük farkı eleştirdi. Ağbaba, bu durumun geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar için yaratmış olduğu etkileri vurguladı.

ENFLASYON RAKAMLARINDAKİ BÜYÜK FARK

TÜİK’in açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon %49,38 iken, ENAG’a göre bu oran %88,63 olarak kaydedildi. İki kurum arasındaki bu büyük fark, özellikle geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar tarafından hissedilmektedir. Ağbaba, “TÜİK bu hızla giderse ‘kâğıt üzerinde’ hedefine ulaşacak!” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ GEÇİM DERDİNDE

Veli Ağbaba, “Bu farkı ise sarayda oturanlar değil, geçim derdinde olan vatandaş hissediyor!” diyerek, gerçek ekonomik durumun TÜİK’in açıkladığı verilerle örtüşmediğine dikkat çekti. Vatandaşların yaşadığı zorlukları ve artan maliyetleri göz önünde bulundurduklarında, bu rakamların gerçekliği sorgulanıyor.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER