© Malatya Time

Yağ ve kiri ovalamadan söküp atıyor! Mutfak fayansındaki inatçı yağ lekesi nasıl çıkar?

Dip köşe temizliğinin en can alıcı noktası mutfak ve banyo temizliğidir. Mutfakta bulunan duvar fayansları ve seramiklerin parlatılması, inatçı yer lekelerinin çıkarılması kabusunuz olmasın. Evde hazırlanabilecek birkaç malzeme ile doğal yöntemlerle mutfak temizliği daha pratik ve hesaplı hale geliyor. Mutfak fayansındaki inatçı yağ lekesi nasıl çıkarılır? İşte detaylar…

Evin en sık kullanılan bölgeleri mutfak, tuvalet ve banyolardır. Mutfak ve tuvalette kullanılan fayans alanlarında biriken inatçı lekeleri çıkarmak zahmetli olabiliyor. Kimyasaldan uzak hazırlanacak birkaç karışım ile seramiklerin ilk günkü parlaklığına kavuşması mümkündür. Özellikle seramik aralarında bulunan derz dolgularında biriken yağ lekeleri can sıkıcı olabiliyor. Fayans temizliği sırasında kullanılabilecek doğal yöntemler istenen kalitede temizlik sağlıyor.

Temizlik yaparken sağlığın korunabilmesi için kimyasaldan uzak doğal malzemeler tercih edilebilir. Bunun için en etkili malzeme Sirkedir. Mutfak fayansı üzerinde oluşan yağların çıkarılabilmesi ve özellikle seramik üzerinde derinlemesine temizlik etkisinin alınabilmesi için en başarılı leke çıkarıcıdır.

DERİNLEMESİNE FAYANS TEMİZLİĞİ İÇİN EN ETKİLİ SPREY!

Mutfak fayansı ve seramik temizliği için kullanılacak işte o doğal karışım:

Bir tencere içerisinde 4 litre ılık su alınır. Üzerine 100 ml’ye yakın Sirke dökülür. 3 yemek kaşığı Boraks eklenir. Son olarak 100 ml Amonyak eklenir ve iyice karıştırılır. Hazırlanan bu karışım boş bir sprey şişesi içerisine alınır. İyice çalkaladıktan sonra yağ lekesinin bulunduğu bölgeye uygulanarak bir bez yardımı ile iyice silinir.

MUTFAKTAKİ İNATÇI YAĞ LEKESİNE “SODA VE SU” TEKNİĞİ!

Evde bulunan pratik malzemelerle mutfaktaki inatçı yağ lekesini çıkarmak mümkün. Bunun için daha pratik bir yöntem olan soda ve su karışımı denenebilir:

Bir kova içerisinde 1 litre su alınır. Üzerine 5 yemek kaşığı soda eklenerek karıştırılır. Hazırlanan bu karışım süngerin sert yüzüne uygulanarak fayans kısımları ovalanmaya başlanır. Lekeli görüntünün dakikalar içerisinde kaybolması sağlanır.

MUTFAK VE BANYODAKİ DERZ KİRLERİNİ ÇIKARMAK İÇİN “SODA VE BEYAZ SİRKE” FORMÜLÜ!

Mutfak ya da banyo fayansında derz aralarına biriken lekelerden kurtulmak isteyenler beyaz sirke ve sodanın mucizesini deneyimliyor.

Süngerin sert yüzeyi üzerine bir miktar soda ve beyaz sirke konarak fayans aralarında bulunan lekeli görüntü 10 dakika içerisinde kayboluyor. Karışım bölgeye uygulandıktan sonra en az 10 dakika beklemek yetiyor. Islak bezle duruladıktan sonra kalan artıklar diş fırçası ile ovalayarak iyice temizlenebilir

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER