© Malatya Time

Yerinde Dönüşümde Vergi Muafiyeti! Depremzedeler İçin Yeniden İnşa Desteği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremden etkilenen 18 ilde "Yerinde Dönüşüm" programını sürdürüyor. Bugüne kadar 255 bin başvuru alındı ve afetzedelere 11 milyar TL destek sağlandı. 45 bin bağımsız bölümde dönüşüm başladı, vergi ve harç muafiyetleri ile afetzedeler rahat bir nefes alıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgelerinde afetzedeler için başlattığı "Yerinde Dönüşüm" kampanyasıyla, 18 şehirde büyük bir dönüşüm sağlıyor. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na bağlı yürütülen bu proje kapsamında, bugüne kadar 255 bin aktif başvuru alındı. Devlet, afetzedelere 11 milyar TL hibe ve kredi desteği sağladı.

YÜZ BİNLERCE AFETZEDE YENİ EVLERİNE KAVUŞACAK

Yerinde Dönüşüm kapsamında 125 bin afetzede ile yüz yüze görüşmeler yapıldı. Şu ana kadar 45 bin bağımsız bölümde dönüşüm süreci başladı. Bu bölümlerin 20 bini tamamlanmak üzereyken, 25 bin bağımsız bölüm için de desteklerin sağlanacağı duyuruldu.

VERGİ VE HARÇLARDAN MUAFİYET

Yerinde Dönüşüm programıyla, evini ve iş yerini yenileyen vatandaşlar vergi, ücret ve harçlardan muaf tutuluyor. Bu sayede afetzedelerin yeniden inşa süreci kolaylaştırılıyor.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Vatandaşlar, evlerini yeniden yaptırmaları halinde ruhsat tarihinden itibaren 1 yıl içinde başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvurular hız kesmeden devam ederken, devletin sağladığı bu destekler afetzedelerin yaralarını sarıyor.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER