© Malatya Time

Yerlikaya, AFAD Koordinasyon Toplantısı'nda: Malatya Depreminde 187 Kişi Yaralandı, Üç İlde Kısmi Çökme...

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı. Yerlikaya, 187 vatandaşın depremden etkilendiğini, 43 kişinin gözetim altında olduğunu belirterek, "Şükürler olsun herhangi bir can kaybımız yok" dedi.

Malatya'nın Kale ilçesinde sabah saatlerinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası bölgeye giden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katılarak, depremle ilgili son durumu değerlendirdi. Bakan Yerlikaya, depremden 187 kişinin etkilendiğini ve 43 kişinin gözetim altında tutulduğunu açıkladı.

3 BİNADA KISMİ ÇÖKME MEYDANA GELDİ

Depremden etkilenen iller arasında Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da üç binada kısmi çökme meydana geldiğini belirten Yerlikaya, "Şükürler olsun herhangi bir can kaybımız yok" dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına hızla başladığını ve 20 ekibin hem Malatya'da hem de Elazığ'da görev yaptığını ekledi.

SAHA TARAMALARI VE KAYA DÜŞMESİ RİSKİ

Depremin ardından AFAD, jandarma, emniyet ve belediye ekiplerinin bölgede saha taraması gerçekleştirdiğini aktaran Bakan Yerlikaya, "Kale ve Pütürge ilçelerinde kaya düşmesi meydana geldi, ancak şu an için kapanan yol bulunmuyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, enerji, su ve altyapı hatlarında herhangi bir kesinti veya hasar olmadığını da belirtti.

112'YE BİNDEN FAZLA İHBAR GELDİ

Depremin ardından saat 15.00 itibarıyla 112 çağrı merkezine toplam 1.112 ihbar geldiği bilgisini paylaşan Yerlikaya, "Bu ihbarların 963'ü bilgi amaçlı, 149'u ise yardım talebi içermektedir" dedi. AFAD'ın 55 araç ve 210 personelle bölgedeki çalışmalara devam ettiğini vurguladı.

EĞİTİME ARA VERİLDİ, TEDBİRLER ARTIRILDI

Depremden etkilenen Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman ve Batman'da eğitime bir gün süreyle ara verildi. Yetkililer, hasarlı binalardan uzak durulması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı. Bakan Yerlikaya, "Rabbim tüm afetlerden şehirlerimizi ve ülkemizi korusun" diyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

KAYNAK: İHA 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER