© Malatya Time

Yeşilyurt Belediyesi 2025 Bütçesini 2 Milyar 312 Milyon TL Olarak Belirledi

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2025 yılı için 2 milyar 312 milyon TL'lik tahmini bütçeyi oy birliğiyle kabul etti. Başkan Geçit, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, tüm imkânlarıyla hemşehrilerinin yanında olduklarını vurguladı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ekim Ayı Toplantıları'nın ikinci birleşiminde 2025 yılı tahmini bütçesini oy birliğiyle onayladı. Meclisin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Geçit, "Cenabı Allah bizleri daha büyük felaketlerden korusun. Yeşilyurt Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla hemşehrilerimizin yanındayız" dedi.

BÜTÇE OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Ekim Ayı Toplantısı'nın ilk birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2025 Mali Yılı Tahmini Gelir ve Gider Bütçesi, Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilerek 2 milyar 312 milyon TL olarak belirlendi. Başkan Geçit, bütçenin hazırlanmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, "Bütçemiz, ilçemize hayırlı olsun. İnşallah, hayırlı hizmetlere ve eserlere vesile olur" dedi.

DEPREM SONRASI YATIRIM VE DESTEK SÖZÜ

Başkan Geçit, 2025 bütçesiyle ilçede önemli yatırımların hayata geçirileceğini belirterek, "Deprem yaralarını sarmak ve ilçemizi geliştirmek için çalışmalarımız hız kesmeden sürecek. Merkez ve kırsal ayrımı yapmaksızın her mahallemize eşit hizmet götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

EKİM AYI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Toplantıda ayrıca 2025 Mali Yılı belediye ücret tarifesi de kabul edilirken, gündemdeki bazı imar maddeleri onaylandı, bazıları ise İmar Komisyonuna havale edildi. Meclis, Kasım Ayı Toplantısı'nı 06 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirecek.

"DEPREM, AKTİF HALE GELEN FAY HATTINDA MEYDANA GELDİ"

Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Özgür, depremin 2020 Elazığ Sivrice depreminden sonra aktif hale gelen bir fay segmentinde gerçekleştiğini belirtti. Özgür, "Bugünkü deprem artçı değil, Yeşilyurt’un merkezinden Kale ilçesine kadar uzanan fay hattında meydana geldi. Artçı sarsıntılar olabilir, Bingöl tarafında sıkıntı var gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER