Yılbaşı Öncesi 202 Bin Yeni Ev! Bakan Kurum Depremzedelere Sıcak Yuvalar Müjdesi Verdi
POLİTİKAÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremzedelere yönelik yapılan çalışmaları ve 2024'ün sonuna kadar yapılacak 202 bin yeni konutla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, 11 ilde 14 milyon vatandaşın etkilendiği depremde, 1 milyon depremzedeye güvenli yuvalar sunacaklarını duyurdu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu’nda 2025 yılı bütçesi görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesindeki son durumla ilgili de konuşan Kurum, “Şu an 11 ilde 14 milyon vatandaşımızın etkilendiği bu depremde, 155 binden fazla ailemiz yeni yuvalarına yerleşti. Yılbaşında bu sayıyı 202 bine çıkaracağız. Bu da demek oluyor ki, yaklaşık 1 milyon depremzede kardeşimiz, ailemiz, evladımız yeni yıla sıcak, sağlam, güvenli yuvalarında girecek” dedi.
DEPREM BÖLGESİNDE DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR
Bakan Kurum, depremzedelerin barınma sorununu çözmeye yönelik çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. “Deprem bölgesinde yapılan her adımda biz, vatandaşlarımızın en iyi şekilde kalabileceği yuvalara kavuşmalarını hedefliyoruz. Bu süreçte tüm çalışmalarımız büyük bir titizlikle yürütülüyor” diye konuştu. Kurum, vatandaşların mutluluğuna şahit olmanın kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
İZMİR VE KONYA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ
Bakan Kurum, İzmir ve Konya’daki kentsel dönüşüm projelerinin de hızla sürdüğünü söyledi. “İzmir bizim kıymetlimizdir. İzmir, Kurtuluş Destanı’nın yazıldığı şehirdir. İzmirli vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutarak, her türlü afetten sonra yeniden inşa çalışmalarını hızla tamamladık” dedi. Konya’daki kentsel dönüşüm projelerinin de büyük bir hızla devam ettiğini belirten Kurum, “Konya’da Mevlana Meydanı’ndan başladık. Çıkışına kadar her alanda izimizi görebilirsiniz. Kentsel dönüşümle birlikte, sosyal konut projelerimize de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
KONYA VE SİİRT’TE YENİ PROJELER
Siirt’teki kentsel dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini belirten Kurum, “Siirt’teki projelerimizi de hızla tamamlayacak ve Ocak ayında ihalesini gerçekleştireceğiz. Tüm illerimizde bu anlayışla hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi. Erzincan’daki Üzümlü Konutları’nın teslimini de tamamladıklarını ifade eden Bakan Kurum, “İnşallah eksikleri de gidereceğiz. Milletimize güzel yuvalarını söz verdiğimiz şekilde sunduk” dedi.
BÜTÇE VE DEVLETİN HİZMET YOLUNDAKİ MÜCADELESİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, 2025 yılı bütçesinin millete ve devlete hayırlı olması temennisinde bulunarak, afet sonrası yapılan inşa çalışmalarının devam edeceğini ve her vatandaşa layık olduğu güvenli yuvaların sağlanacağını vurguladı.
HABER MERKEZİ-ANKARA
İlginizi Çekebilir