© Malatya Time

YKS'de İlk Oturum Sona Erdi: AYT ve Yabancı Dil Testi de Yarın Yapılacak

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Deprem bölgesi olan Malatya’da sınava giren öğrenciler sınavı değerlendirdi. İki gün sürecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Malatya’da da binlerce öğrenci sınavda ter dökerken velileri de dışarıda çocuklarının sınavdan çıkmalarını bekledi. 6 Şubat 2023’te yaşanan asrın felaketinden etkilenen şehirlerin başında yer alan Malatya’da sınava hazırlanmakta zorluk yaşayan öğrenciler, genel olarak sınavlarının iyi geçtiğini söylese de veliler özellikle konteyner ortamında yaşamak zorunda kalan öğrencilerinin bu sürece hazırlanmalarının zorluğundan bahsetti. Tüm öğrenci velilerinin tek temennisi ise herkesin hak ettiği yere yerleşmesi olurken, kentte YKS'nin ikinci oturumu AYT ise yarın sabah saat 10.15'te başlayacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yurdun 81 ilinin yanı sıra Lefkoşa ve Zagreb'de düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bitti.

AYT YARIN YAPILACAK 

9 Haziran Pazar saat 10.15'te yapılacak ikinci oturum AYT'ye 2 milyon 19 bin 709 aday katılacak. Sınav, 6 bin 231 binada ve 112 bin 695 salonda düzenlenecek.

AYT'de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi'nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi'nde 40 soru, Matematik Testi'nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi'nde 40 soru sorulacak ve 180 dakika süre verilecek. AYT'de 282 bin 812 kişi görev yapacak.

YABANCI DİL TESTİ DE YARIN YAPILACAK 

Sınavın üçüncü oturumu da yine yarın yapılacak. Yabancı Dil Testi saat 15.45'te başlayacak. Adaylara 80 soru için 120 dakika süre verilecek.

Adaylar, sınava girerken sınav giriş belgeleri ile fotoğraflı kimlik kartlarını yanlarında bulundurmak zorunda olacak.

Sınav sonuçları 17 Temmuz'da ilan edilecek. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişebilecek.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER