© Malatya Time

YÖK Başkanı’ndan İnönü Üniversitesi’ne Büyük Övgü: “Dünyada Bir İlki Gerçekleştirdiler!”

YÖK Başkanı Erol Özvar, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği 7’li çapraz karaciğer naklini övdü. Özvar, “Dünyada bir kez daha ilki başardılar” dedi.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ’NE YÖK’TEN BÜYÜK TAKDİR

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği dünya çapında ikinci 7’li çapraz karaciğer naklini kutladı. Özvar, bu operasyonun küresel tıp camiasında büyük yankı uyandırdığını belirterek, “İnönü Üniversitesi, tıp dünyasında bir kez daha tarih yazdı. Dünyada ilk kez 7’li çapraz karaciğer naklini gerçekleştiren ve şimdi ikinci kez bu başarıya imza atan Karaciğer Nakli Enstitüsü, Malatya-Boston iş birliğiyle tıp alanındaki liderliğini pekiştirdi,” dedi.

14 AMELİYATHANEDE AYNI ANDA OPERASYON

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibi, 14 ameliyathanede 50 cerrah ve toplamda 120 kişilik bir ekip ile bu zorlu operasyonu başarıyla gerçekleştirdi. Özvar, bu büyük başarıda emeği geçen herkesi kutlarken, operasyonun detaylarıyla ilgili şunları söyledi: “Bu çapraz nakillerden biri, Kırım’dan gelen bir anne-kıza ait. İnönü Üniversitesi, Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor.”

KÜRESEL TIPTA MALATYA’DAN BİR BAŞARI DAHA

YÖK Başkanı Özvar, İnönü Üniversitesi’nin bu başarısının Türkiye’yi uluslararası tıp dünyasında bir adım öne taşıdığını belirterek, “Üniversite hastanelerimiz, dünya çapında bir liderlik sergiliyor ve Malatya’da bulunan İnönü Üniversitesi bu liderliğin öncüsü olmaya devam ediyor,” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER