© Malatya Time

Yufka yok, hamur açma derdine son! 25 dakikada hazır: Patates Böreği Tarifi

Patatesli börek tarifi uzun süredir aranan yufkasız ve hamursuz tariflere alternatif oluşturuyor. Patatesli, kıymalı, peynirli, ıspanaklı farklı iç harçları ile hazırlanabilen özel soslu börek tarifi sizlerle…

Sabah kahvaltılarında çayın yanında, akşam beş çayında misafire ikramlık bu börek lezzet cümbüşü yaşatacak. Bu pratik tarif çat kapı misafir anlarında hayatı kolay hale getiriyor.

Canınız börek çektiğinde hem lezzetli hem de pratik bir tarif arayışında olanlar için 25 dakikada hazır hale geliyor. Kıyma ve patatesin buluşmasına en lezzetli haliyle tanık olabileceğiniz bu börek sofraya konduğu an kapış kapış gidecek.

YUFKASIZ PATATES BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELERİ

300 gram dana kıyma 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 adet soğan 2 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 3/4 çay bardağı sıcak su Birer çay kaşığı pul biber, kimyon ve tuz 2 dal kekik

Dış katmanı için:

6 adet patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 4 yemek kaşığı kaşar peyniri 1 su bardağı krema 2 dal taze kekik 1 tatlı kaşığı tuz Bir çay kaşığı karabiber

Sosu için:

Bir yemek kaşığı tereyağı 100 gram cheddar peyniri 1 yemek kaşığı un Yarım çay kaşığı zerdeçal Yarım çay bardağı tuz 2 su bardağı süt

YUFKASIZ PATATES BÖREĞİ TARİFİ YAPILIŞI

İç harcı hazırlamak için altı kısık tavanın içerisine küp küp doğranan soğan, kıyma, tuz ve sarımsak eklenerek sotelenmeye başlanır. Üzerine salça, baharat ve sıcak su ekledikten sonra iyice pişirilir. Ardından ocaktan alınarak ılımaya bırakılır.

Patatesler kabuklarından ayrılır. Ardından rendeden geçirilerek soğuk suda bekletilir.

Rendelenen patates sebze kurutucusunda iyice kurulanır yoksa bir peçete ile fazla suyu alınır. İçine sarımsak, krema ve baharat ekleyerek karıştırılır.

Fırın tepsisi yağlanır ve patateslerin 2/3'ü tepsiye iyice yayılır. Tam ortasına kıymalı harç serpilir, hafifçe bastırılır.

Karışım üzerine kaşar eklenerek en üst katmana kalan patatesler yayılır.

SOSU HAZIRLANMAYA BAŞLANIR!

Alüminyum folyo ile üzeri örtülerek 210 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirildikten sonra üzerinden folyo alınır.

Fırının derecesi biraz daha arttırılarak (220) 15 dakika daha pişmeye bırakılır. Kontrollü pişme süreci devam ederken sos hazırlığı başlar.

Sos tavasının altı yakılır. İçerisine tereyağı ve un alınarak kavrulmaya başlanır. Azar azar süt ilave edilerek kıvam alıncaya dek karıştırılır. Peynir ve zerdeçal eklendikten sonra eriyene kadar karıştırmaya devam edilir.

Pişen börek bir dilim kesildikten sonra ikram tabağına alınır. Üzerine hazırlanan sos gezdirilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER