dore okulları
Malatya
30 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

6 Şubat Depremlerinden Sonra Eğitime Destek: Hollandalı Gurbetçiler Anadolu Lisesi Açıldı

6 Şubat Depremlerinden Sonra Eğitime Destek: Hollandalı Gurbetçiler Anadolu Lisesi Açıldı
Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla, Hollandalı gurbetçilerin katkılarıyla yapımı tamamlanan Hollandalı Gurbetçiler Anadolu Lisesi, Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Proje, deprem sonrası Malatya'da eğitim altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.
Narin

6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan yardım kampanyası kapsamında yapımı Hollandalı gurbetçiler tarafından üstlenilen Hollandalı Gurbetçiler Anadolu Lisesi, Malatya'nın Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Mahallesi'nde törenle açıldı. Açılışa, Vali Seddar Yavuz, Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ve birçok yerel yönetici katıldı.

VALİ YAVUZ: "MEDENİYETİMİZ, SEVGİ MEDENİYETİDİR"

Açılış töreninde konuşan Vali Seddar Yavuz, Hollandalı Gurbetçiler Anadolu Lisesi’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu eğitim kurumunun, evlatlarımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Medeniyetimiz her daim adaletin peşinde koşan ve mazlumun yanında olan bir medeniyettir. Bugün de bu medeniyetin izinden giderek yaralarımızı sarıyoruz" dedi.

DEPREM SONRASI DAYANIŞMA VE YENİDEN DİRİLİŞ

Vali Yavuz, 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremin ardından ülke olarak gösterilen dayanışma ve yardımlaşmanın önemine değinerek, "Sadece binalarımız değil, hayallerimiz ve umutlarımız da zarar gördü. Ama biz güçlü bir milletiz, yeniden dirilmenin ve birlik olmanın sembolüyüz. Deprem sonrası süreçte eğitim kurumlarımızı hızla yeniliyoruz ve çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

HOLLANDA'DAN GELEN DESTEKLE YAPILAN OKUL

Hollanda Uluslararası İnsani Yardım Vakfı, Malatya’da kurduğu bu okul ile deprem sonrası dönemde eğitim altyapısının güçlendirilmesine büyük katkı sağladı. Vakıf temsilcilerine plaket takdim eden Vali Yavuz, okul öğrencilerine kırtasiye malzemeleri dağıttı ve 30 özel gereksinimli vatandaşımıza akülü araç hediye etti.

VAKIFTAN ULUSLARARASI YARDIMLAR

1993 yılında kurulan Hollanda Uluslararası İnsani Yardım Vakfı, 40 yoksul ülkede eğitim, sağlık ve sosyal destek gibi birçok alanda yardım faaliyetlerinde bulunuyor. Bağışçıların %70’i Hollanda’daki Türk gurbetçilerden oluşuyor. Vakıf, her ay yaklaşık 8 bin düzenli yardım yaparak geniş bir kitleye ulaşmaktadır.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Vali Seddar Yavuz, emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Umudumuz var çünkü yapacak gücümüz var. Bir araya geldiğimizde yenemeyeceğimiz bir sorun ya da engel asla yoktur" dedi. Açılış töreni, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-tokyobet-tokyobet-deneme bonusu-