dore okulları
Malatya
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Abdurrahman Babacan: Kışla Caddesi'nde En Kısa Zamanda Yıkım İşlemlerine Başlayacağız

Abdurrahman Babacan: Kışla Caddesi'nde En Kısa Zamanda Yıkım İşlemlerine Başlayacağız
Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan: "Saray Mahallesi-Fuzuli-Kışla bölgesindeki esnafımıza ise verdiğimiz taahhüdü yerine getirdik. Bunun ilk konuşulmasının üzerinden 4 ay geçti. Ve 4 ay, bir hayli yeterli bir zaman. Şimdi Hürriyet Parkı'ndan Millet Bahçesi'ne uzanan hatta kendileri için hazırlanan geçici iş yerlerine kendilerini taşıyarak en kısa zamanda yıkım işlemlerine başlayacağız" dedi.
Narin

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: "Åžimdi projelendirmesi bitme safhasına gelmiÅŸ yüksek sayıda rezerv alanımız var, ardından hemen bunların ihalelerine çıkılacak.  Yeni rezerv alan taleplerini ise muhtarlarımız üzerinden almaya devam ediyoruz. Bakanlık personeli taleplerin teknik uygunluÄŸuna bakarak bunlara cevap verecek. Bu noktada, geçtiÄŸimiz haftalarda   Nikah Sarayı'nda düzenlediÄŸimiz bilgilendirme toplantısı vesilesiyle ortaya çıkan bazı spekülasyonlara da açıklık getireyim. Toplantıyı, öncesinde içeriÄŸiyle birlikte Bakan Yardımcımız Vedat Gürgen ile konuÅŸtuk. Burada hem hak sahiplerine detaylı bilgilendirme yapılması hem de yeni taleplerin muhtarlar üzerinden alınabilmesini saÄŸlayacak bir toplantı olarak düzenledik. Fakat o gün oluÅŸan aşırı yoÄŸunluk neticesinde toplantı baÅŸkanımız ÅŸahsi bir inisiyatif alarak taleplerin bu toplantıda alınmayacağını belirtmiÅŸler. Mesele bundan ibaret. Yani herhangi bir yanlış yönlendirme söz konusu deÄŸil. Biz en baÅŸtan Bakan Yardımcımız ile bu minvalde konuÅŸmuÅŸtuk. Ayrıca toplantının devamında hak sahipleri, tüm sorularının cevaplarını detaylarıyla buldular. "

ÅžEHRÄ°N TOPARLANMA SÃœRESÄ° UZUYOR

"Bu rezerv alanlar baÅŸlığında ÅŸu an karşımızdaki en önemli mesele ise, kesinleÅŸen rezerv alanlardaki binaların acilen boÅŸaltılması ve yıkımların en kısa zamanda gerçekleÅŸmesi zarureti. Burada vatandaşımızdan ya da esnafımızdan kaynaklı her bir geciktirme ÅŸehrin toparlanma süresini uzatıyor. Buna artık tahammülümüz yok. Bundan böyle Åžehircilik Bakanlığımız koordinasyonunda ValiliÄŸimiz, BüyükÅŸehir ve ilçe belediyelerimiz, ortak bir mutabakat ve koordinasyon içerisinde davranacak ve birlikte hareket edecek. Esnaf için oluÅŸturulan geçici iÅŸ yerlerine esnafı alacak ve yıkım iÅŸlemlerine hemen baÅŸlayacağız.   Bu konuda ÅŸehrin tüm kurum ve idarecilerinde tam bir mutabakat ve kararlılık var. Yeteri kadar zaman verildi, artık bekleme lüksümüz yok. Bu baÄŸlamda, ÅŸu meseleye de açıklık getirelim: ihalesi yapılan ve Kuzu Grup tarafından 400 gün içerisinde bitirilerek teslim edilecek olan Saray Mahallesi-Fuzuli-Kışla bölgesindeki esnafımıza ise verdiÄŸimiz taahhüdü yerine getirdik. Kendilerine seçim dönemi öncesinde, 'ansızın gelip yıkma gibi bir iÅŸlem gerçekleÅŸmeyecek, belirli bir süre tanınacak, merkezde olmak üzere geçici iÅŸ yerleri tanzim edilecek ve sonrasında boÅŸaltmanız istenerek yıkım gerçekleÅŸecek' demiÅŸtik. Tam olarak süreç bu ÅŸekilde gerçekleÅŸiyor. Bunun ilk konuÅŸulmasının üzerinden 4 ay geçti. Ve 4 ay, bir hayli yeterli bir zaman. Åžimdi Hürriyet Parkı'ndan Millet Bahçesi'ne uzanan hatta kendileri için hazırlanan geçici iÅŸ yerlerine kendilerini taşıyarak en kısa zamanda yıkım iÅŸlemlerine baÅŸlayacağız. Ki 400 gün içerisinde bütün inÅŸaat tamamlanarak yepyeni bir çarşı merkezine kavuÅŸalım. Bu ÅŸehir hepimizin. Bu yüzden ÅŸehir için en rasyonel, en doÄŸru kararları almak bize düşerken buna destek olmak da tüm Malatyalılara düşüyor. Bu desteÄŸi istisnasız tüm hemÅŸerilerimizden alacağımızdan şüphemiz yok.   Herkes belirli fedakarlıklar yapıyor ve belirli sıkıntılar yaşıyor, bunun farkındayız; fakat bu sabrın sonu selamet olacak inÅŸallah" dedi.

HABER MERKEZÄ°-MALATYA

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-