Akbank’tan Malatya’daki Gençlere Destek! Akbank Güzel Yarınlar Hareketi İkinci Dönemde Hedef Büyüttü
Akbank’ın, Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle başlattığı Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ikinci döneminde, Malatya’daki gençlerin gelişimini desteklemeye devam ediyor. Hedeflenen 12 bin üniversiteli gence kariyer, yaşam becerileri ve sanat eğitimi sunulacak.
Akbank, deprem bölgesindeki gençlere yönelik başlattığı Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile bu yıl Malatya’daki üniversiteli gençlere özel destekler sunmayı hedefliyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle yürütülen projede, gençlerin kariyer planlaması, finansal okuryazarlık ve sosyal gelişim alanlarında ihtiyaç duydukları becerileri kazanmaları amaçlanıyor.
İlk yılında Malatya’nın da dahil olduğu deprem bölgesinde 10 binden fazla gence ulaşan hareket, gördüğü yoğun ilgi üzerine bu yıl hedef büyüterek 12 bin üniversiteli gence ulaşmayı planlıyor. Proje kapsamında, üniversite öğrencilerine iş dünyası ve sosyal yaşama yönelik çeşitli eğitimler ve atölye çalışmaları sunulacak.
KARİYER VE YAŞAM BECERİLERİ MALATYALI GENÇLERİN HİZMETİNDE
Projeye katılan gençler, finansal okuryazarlık, iletişim becerileri gibi alanlarda eğitim alarak günlük yaşamda başarıya katkı sağlayacak beceriler kazanacak. Akbank çalışanları gönüllü olarak, gençlere CV hazırlama, mülakat teknikleri ve iş hayatına hazırlık konularında rehberlik edecek.
SANATSAL BECERİLERLE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRİYORLAR
Akbank Sanat’ın katkısıyla düzenlenen ‘Stop Motion Animasyon’ ve ‘Kısa Film’ atölyeleri, Malatyalı gençlere yaratıcı alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı sunacak. Animasyon film yapımı ve kısa film çekimi gibi alanlarda eğitim alacak gençler, bu sürecin sonunda ürettikleri özgün eserlerle Akbank Kısa Film Festivali’ne katılabilecek.
PSİKOSOSYAL DESTEK VE DAYANIKLILIK EĞİTİMLERİ
Proje, gençlerin psikolojik dayanıklılığını artırmak için akran zorbalığı ile mücadele, kaygı yönetimi ve sosyal bağların güçlendirilmesi konularında destek sunacak. Ayrıca, Akbank’ın Türkiye genelinde yürüttüğü gönüllülük programı Şehrin İyi Hali kapsamında Malatya’daki gençlerin sosyal sorumluluk projelerine katılımı teşvik edilecek.
MALATYALI GENÇLERİN GELECEĞİNE GÜVEN VE UMUT
Proje kapsamında sunulan 690 atölye ve 1200 saatlik eğitimlerle gençler sanatsal, teknik ve sosyal becerilerini güçlendirme fırsatı buldu. Etki Değerlendirme Raporu’na göre, gençlerin %97’si projeden memnun ayrıldığını ifade ederken, %88’i projeye katıldıkları için kendilerini güvende hissettiklerini belirtti.
Akbank ve Toplum Gönüllüleri Vakfı, bu yıl da Malatyalı gençlerin güçlü bir geleceğe adım atmalarına destek olmayı amaçlıyor. Projede emeği geçen tüm Akbank ve Toplum Gönüllüleri Vakfı ekiplerine teşekkür ediliyor.
KAYNAK: İHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Dikkat! Malatya’da Altyapı Çalışmaları Nedeniyle 16 Kasım’da Elektrik Kesintisi Olacak
- Hayvancılık ve Tarımda Depremzedelere Toplam 357 Milyon TL Destek!
- Şaşırtan Gerçek! Kış Lastiği İçin Sıcaklığın 7 Derecenin Altına Düşmesi Yeterli!
- Depremde Yaralarını Saramayan Malatya Esnafından Cumhurbaşkanına Çağrı: Mücbir Sebep Halini Uzatın!
- Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Malatya’ya Eğitim Desteği! Ören Çok Programlı Anadolu Lisesi Yeniden Yapılacak
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.