dore okulları
Malatya
10 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Akçadağ Çarşı Cami ve Yeşilyurt Hacıbekir Cami Yeniden Hayat Buluyor

Akçadağ Çarşı Cami ve Yeşilyurt Hacıbekir Cami Yeniden Hayat Buluyor
Malatya’da 6 Şubat depremlerinde hasar gören Akçadağ Merkez Çarşı Cami ve Yeşilyurt Hacıbekir Cami’de restorasyon çalışmaları titizlikle devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, camilerin Malatya’nın kimliği ve kültürel mirası açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.
Narin

Malatya’da 6 Şubat depremlerinde hasar görerek ibadete kapatılan Akçadağ Merkez Çarşı Cami ve Yeşilyurt Hacıbekir Cami, restorasyon çalışmalarıyla yeniden ibadete açılmak üzere onarılıyor. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, iki camideki onarım sürecinin büyük bir titizlikle sürdüğünü belirtti.

"CAMİLER BİZİM KİMLİK KARTIMIZ"

Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya’da yürütülen inşa, imar ve ihya çalışmalarının bütüncül bir yaklaşımla ele alındığını ifade ederek, "Akçadağ Çarşı Camii’miz ve Yeşilyurt Hacıbekir Camii’miz titizlikle yürütülen restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. Bu tarihi yapılar, Malatya’mızın kimliği ve kültürel mirası açısından büyük önem taşıdığından, onarım süreçlerini en ince ayrıntısına kadar özenle planladık" dedi.

DETAYLI RESTORASYON ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLÜYOR

Restorasyon çalışmaları kapsamında, her iki caminin de zemin etüt çalışmaları tamamlanmış olup, nitelikli malzemelerin ayrıştırma işlemleri dikkatle gerçekleştiriliyor. Milletvekili Ölmeztoprak, camilerde bulunan minber, kürsü gibi kıymetli unsurların tadilat sürecinden zarar görmemesi için koruma altına alındığını belirtti.

KÜLTÜREL VE MANEVİ MİRAS KORUNUYOR

İki caminin onarım sürecinin yakından takip edildiğini dile getiren Ölmeztoprak, “Malatya’mızın tarihine ve manevi mirasına sahip çıkma bilinciyle bu çalışmalarda hemşerilerimizin desteği ve duaları bizlere güç vermektedir. İnşallah, bu önemli yapılarımızın tekrar cemaatleriyle buluşacağı günleri göreceğiz" ifadelerini kullandı.

DEPREMİN YARALARI SARILIYOR

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde, Malatya genelinde birçok tarihi ve kültürel yapı hasar almıştı. Akçadağ Merkez Çarşı Cami ve Yeşilyurt Hacıbekir Cami’nin restorasyon çalışmaları, bu kapsamda başlatılan çalışmaların önemli bir parçasını oluşturuyor. Restorasyon tamamlandığında, camilerin yeniden ibadete açılması planlanıyor.

KAYNAK: İHA 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-