dore okulları
Malatya
09 Nisan, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Arslantepe Höyüğü’ne yakın mercek!


Arslantepe Höyüğü’ne yakın mercek!
Türkiye’nin 19’ncu Kültürel Mirası olarak UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Arslantepe Höyüğüne gelen ziyaretçilerin talep ve isteklerini karşılamak amacıyla inşa çalışmalarına başlanan Tanıtım ve Karşılama Merkezindeki çalışmalarda büyük bir hızla devam ediyor.
Narin

Türkiye’nin 19’ncu Kültürel Mirası olarak UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Arslantepe Höyüğüne gelen ziyaretçilerin talep ve isteklerini karşılamak amacıyla inşa çalışmalarına başlanan Tanıtım ve Karşılama Merkezindeki çalışmalarda büyük bir hızla devam ediyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 

Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında başlanan ve karma inşaat tekniğiyle yapılacak olan Tanıtım ve Karşılama Merkezi, ArslantepeHöyüğü’nün kronolojik tarihini anlatan simülasyon odasının yanı sıra çeşitli aktiviteler de yapılabilecek.   

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, “ArslantepeHöyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezindeki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmekte. İnşallah herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde Malatya’mızın ve misafirlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Türkiye’nin UNESCO Dünya Miras Listesindeki 19’ncu Kültürel Mirası olan Arslantepe Höyüğüne gelen ziyaretçilerimize ve Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Malatya’da özellikle tarihin ayağa kaldırılmasını kendimize görev edindik. Malatya’daki bütün tarihi eserlerin, kültürel varlıkların soyut ve somut kültürel varlıkların hepsini ayağa kaldırmak için çalışmalar yürütmekteyiz" dedi.

TURİZME HİZMET SUNMUŞ OLACAĞIZ

19’uncu Kültürel Miras olan Arslantepe Höyüğü'nün dünya insanlık medeniyetinin başladığı Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezini medeniyetine ve geçmişine layık şekilde sosyal donatılarıyla, simülasyon ve karşılama merkezleriyle mütenasip bir şekilde yapılması noktasında yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Gürkan, "İnşallah en kısa süre içerisinde de Malatya’mızın ve turizmin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!