dore okulları
Malatya
30 Nisan, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    38.32
  • EURO
    43.77
  • ALTIN
    4105.0
  • BIST
    9.358
  • BTC
    92349.288$

Bakan Kacır: Malatya'nın içinde bulunduğu 6 ilde model fabrikalarımızın sayısını 14'e çıkarıyoruz


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Model fabrikalarımızda sunduğumuz yalın üretim, dijital dönüşüm eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile işletmelerimizin verimliliklerinde yüzde 76'ya varan artış sağlıyoruz. Kocaeli, Denizli, Eskişehir, Samsun, Trabzon ve Malatya ile model fabrikalarımızın sayısını 8’den 14’e çıkarıyoruz. KOBİ’lerimiz için geliştirdiğimiz Dijital Dönüşüm Değerlendirme Modeli’ni uyguluyoruz. İmalat sanayimiz için Dijital Dönüşüm Destek Programı’nı hayata geçiriyoruz” dedi.
Narin

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Tüm şehirlerinde hızlı şarj istasyonları kurulmasını sağladık. 81 şehrimizde 2 bin 800’ü hızlı şarj olmak üzere 10 bin 100 halka açık şarj bağlantısına ulaştık. Elektrikli araç başına düşen hızlı şarj istasyonu sayısında Avrupa’da birinciyiz” dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı. Komisyonda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2024 mali yılı bütçeleri görüşüldü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bakanlığının bütçesi ile ilgili komisyona sunum yaptı.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Bakan Kacır, Bakanlık olarak 6 Şubat depremlerinin ardından sanayicilerle birlikte tüm imkanların deprem bölgesi için seferber edildiğini belirterek, “Yaptığımız hasar tespit çalışmasında bölge sanayiinin bina, makine, stok ve altyapı kayıplarının 8 milyar doların üzerinde olduğunu belirledik. Deprem bölgesinin yeniden ihyası ve inşası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

AVRUPA'DA BİRİNCİYİZ 

Yerli ve milli imkanlarla üretilen TOGG’un yollarda olduğunu hatırlatan Kacır, “Yılsonuna kadar teslimatı tamamlanması planlanan 20 bin araç için gerçekleşen 177 bin 467 araçlık talep milletimizin yerli ve milli otomobil markasına hasret ve güveninin önemli bir göstergesi. Bugüne kadar 9 binden fazla araç sahiplerine teslim edildi. Ülkemizin tüm şehirlerinde hızlı şarj istasyonları kurulmasını sağladık. 81 şehrimizde 2 bin 800’ü hızlı şarj olmak üzere 10 bin 100 halka açık şarj bağlantısına ulaştık. Elektrikli araç başına düşen hızlı şarj istasyonu sayısında Avrupa’da birinciyiz” diye konuştu.

TASARLIYORUZ ve ÜRETİYORUZ 

Türkiye’nin teknolojik olarak yetkinliklerinin arttığına dikkati çeken Kacır, “Teknolojik ürünlerin en kritik bileşeni çip tasarımı ve üretimi konusunda ülkemizin yetkinliklerini artırıyoruz. Halihazırda savunma sanayimizde milli akıllı mühimmatların fotodedektörlerinin ve milli radar sistemlerinin çiplerini yerli olarak tasarlıyor ve üretiyoruz” şeklinde konuştu.

MODEL FABRİKALARIMIZIN SAYISINI 8'DEN 14'E ÇIKARIYORUZ

Dijital dönüşüm ile firmalara rekabet gücü kazandırıldığını aktaran Bakan Kacır konuşmasına şöyle devam etti:
“Model fabrikalarımızda sunduğumuz yalın üretim, dijital dönüşüm eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile işletmelerimizin verimliliklerinde yüzde 76'ya varan artış sağlıyoruz. Kocaeli, Denizli, Eskişehir, Samsun, Trabzon ve Malatya ile model fabrikalarımızın sayısını 8’den 14’e çıkarıyoruz. KOBİ’lerimiz için geliştirdiğimiz Dijital Dönüşüm Değerlendirme Modeli’ni uyguluyoruz. İmalat sanayimiz için Dijital Dönüşüm Destek Programı’nı hayata geçiriyoruz.”

7 BİLİM MERKEZİNİ HİZMETE SUNACAĞIZ 

Bilim ve toplum çalışmaları ile toplumun her kesimine ulaştıklarını dile getiren Kacır, “Bu yıl Gaziantep, Üsküdar, Karabük, Güngören, Samsun ve Canik’te 6 Bilim Merkezini hizmete açarak, Bilim Merkezi sayımızı 19’a çıkardık. Bilim Merkezlerinde 1 milyon 330 bin ziyaretçi ağırladık; 550 bin öğrencimiz bilim atölyeleri eğitimlerine katıldı. Yılsonuna dek 7 Bilim Merkezini daha hizmete sunacağız” açıklamasında bulundu.

HABER MERKEZİ-ANKARA

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!