dore okulları
Malatya
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bakan Kurum: Söğütlü Camii’nde Medeniyetimizin Estetiği Yaşatılacak


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Söğütlü Camii’nin temel atma töreninde camilerin şehrin en göz alıcı noktalarında yer alması gerektiğini vurguladı. Bakan Kurum, caminin Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin modern çizgilerle bütünleştiği bir yapı olacağını belirtti.
Narin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Söğütlü Camii’nin temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Camilerin şehrin en göz alıcı noktalarında yer alması gerektiğini vurgulayan Bakan Kurum, "Atalarımızdan aldığımız ilhamla; camilerimizin şehrin estetik ve kültürel mirasına uygun olmasını istiyoruz" dedi.

SELÇUKLU VE OSMANLI MİMARİSİ BİRLEŞECEK

Bakan Kurum, Söğütlü Camii’nin Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile modern çizgilerin harmanlanacağını belirtti. Camide, 4 minare, 24 metre çapında ana kubbe ve 5 yan kubbe yer alacak. Ayrıca, caminin süslemeleri, hat ve tezhip sanatlarıyla bezenecek, medeniyetimizin estetiği burada yaşatılacak.

Kurum: "Bu kutlu eserde 2 bin 705 kardeşimiz saf tutabilecek. Minarelerinden yükselen ezan sesleri, tıpkı fethin sembolü Ayasofya gibi kıyamete dek vatan semalarını süsleyecek. Söğütlü Camimizin yıkıldığı yeri de unutmayacağız. Orayı da yeşil alanı ve meydanıyla yapacak, Malatyalı hemşehrilerimize armağan edeceğiz" dedi. 
 

PROJEDE HASSASİYETLE ÇALIŞILIYOR

Söğütlü Camii projesinde estetik ve kültürel değerlere önem verildiğini belirten Bakan Kurum, "Camimizi tamamladığımızda, şehrin simgelerinden biri haline gelecek" diyerek, caminin inşasında titizlikle çalışıldığını ifade etti.

BAYRAM KIZILASLAN'A TEŞEKKÜR

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Malatya’ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Söğütlü Cami’nin temel atma törenine katıldı. Kentin sembol yapılarından Söğütlü Cami’nin temel atma töreninde konuşan Kurum, "Bir önceki ziyaretimizde Söğütlü Camimizi Emekliler Parkı’nda yeniden yapacağımızın sözünü vermiştik. Bu mübarek Cuma gününde sözümüzü tutmanın; Söğütlü Cami’mizin temellerini atmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Ben bu vesileyle, Söğütlü Camimizi bu topraklara kazandıran, bu eserin ayakta kalması için emek veren herkesi rahmetle yad ediyorum. Camimizi yeniden inşa edecek olan Vakıflar Genel Müdürlüğümüze kolaylıklar diliyorum. Hayırsever dostumuz, Sayın Bayram Kızılaslan beye çok teşekkür ediyor bu muhteşem eserin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum“ şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ-MALATYA 


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-tokyobet-tokyobet-deneme bonusu-