dore okulları
Malatya
05 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Battalgazi Belediyesi’nden Sürpriz Hamle: Metruk Kömürlükler Yıkılıyor, Güvenlik Sağlanıyor!

Battalgazi Belediyesi’nden Sürpriz Hamle: Metruk Kömürlükler Yıkılıyor, Güvenlik Sağlanıyor!
Battalgazi Belediyesi, deprem nedeniyle ağır hasar gören binaların geride kalan kömürlük ve depolarını yıkarak mahalle sakinlerinin güvenliğini artırıyor. Çalışmalar büyük takdir topluyor.
Narin

ATAKÖY’DE KÖMÜRLÜKLER YIKILDI

Battalgazi ilçesinde, deprem nedeniyle ağır hasar alan binaların yıkım süreci devam ediyor. Bu kapsamda, yıkım esnasında ayakta kalan kömürlük ve depoların da yıkımı gerçekleştirildi. Ataköy Mahallesi’nde yapılan çalışmalardan dolayı mahalle muhtarı Elif Yemici, memnuniyetini dile getirerek Battalgazi Belediyesi’ne teşekkür etti.

Muhtar Yemici, “Öncelikle Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın’a, Fen İşleri Müdürümüz Engin Pepeler’e ve Battalgazi Fen İşleri çalışanlarına teşekkür ediyorum. Mahallemizde ağır hasarlı binalar vardı. Onlar yıkıldı ama kömürlükler metruk olarak kaldı. Battalgazi Belediyesi’ne dilekçe verdim ve Başkanımızla görüştüm. Bizi kırmadılar ve bu çalışmayı başlattılar. Bu kömürlükler uygunsuz durumlar için kullanılıyordu. Battalgazi Belediyesi’ne teşekkür ederiz,” dedi.

FEN İŞLERİ MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürü Engin Pepeler, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Pepeler, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından daha önce yıkılan binaların kömürlükleri yıkım esnasında yıkılmamıştı. Sayın Valimizin mahalle muhtarları ile yaptığı toplantıda, Sayın Başkanımız da oraya iştirak etmişti. Vali Bey bu toplantıda yıkılmayan kömürlüklerin belediye marifetiyle yıkılması hususunda talimat verdi. Bu talimat doğrultusunda muhtarlarımızdan aldığımız dilekçelere istinaden yıkılan binaların yıkılmayan depoları ve kömürlüklerinin yıkım işlemlerine başladık. Yıkım sonrasında ise araziyi düzenleyerek muhtarlara teslim ediyoruz,” dedi.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Bu kapsamda Ataköy, Ferhadiye, Zafer ve Üçbağlar mahallelerinde kömürlüklerin yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Pepeler, çalışmaların titizlikle sürdüğünü ifade etti. Pepeler, “Şimdiye kadar 3-4 mahallede bu işlemleri tamamladık. Önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde de benzer çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amacımız, depremin oluşturduğu tahribatı en kısa sürede ortadan kaldırarak, mahalle sakinlerine temiz ve güvenli bir ortam sunmaktır,” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-