dore okulları
Malatya
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Beceri Temelli Yeni Ders Kitapları Hazır: Yeni Müfredat ve Kitaplar Malatya'da Eğitimi Dönüştürecek!


Beceri Temelli Yeni Ders Kitapları Hazır: Yeni Müfredat ve Kitaplar Malatya'da Eğitimi Dönüştürecek!
Millî Eğitim Bakanlığı'nın "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında hazırladığı beceri temelli yeni ders kitapları Malatya’da kademeli olarak uygulanmaya başlanıyor. Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte, öğrenciler artık teorik bilgilerin yanı sıra günlük yaşamda karşılaşabilecekleri becerileri de kazanacak.
Narin

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılında Malatya'da da kademeli olarak hayata geçirilecek olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamındaki yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan "beceri örgüsü temelli" yeni ders kitapları tamamlandı. Yeni müfredat, okul öncesi (anasınıfı), ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanacak.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ İLE BÜTÜNCÜL EĞİTİM YAKLAŞIMI

Yeni kitaplar, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" doğrultusunda öğrenciyi zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan bir bütün olarak gören "bütüncül eğitim yaklaşımı" odağında hazırlandı. Bu kapsamda, öğrencilere sadece teorik bilgiler değil, aynı zamanda günlük hayatta karşılaşabilecekleri durumlar için gerekli bilgi, beceri ve değerlerin kazandırılması hedefleniyor. Öğrencilerin bireysel ve işbirlikli çalışma, eğitsel oyunlar, araştırma ve proje çalışmaları gibi ders içi ve ders dışı etkinliklerle aktif katılımları sağlanacak.

MALATYA'DA YENÄ° MÃœFREDAT VE KÄ°TAPLARIN KULLANIMI

Malatya'daki okullarda, bu yeni müfredat kapsamında hazırlanan ders kitapları öğrencilerin aktif öğrenme süreçlerine katkıda bulunacak şekilde tasarlandı. Bilgi okuryazarlığı, dijital okuryazarlık, finansal okuryazarlık, görsel okuryazarlık, kültür okuryazarlığı, vatandaşlık okuryazarlığı, veri okuryazarlığı, sürdürülebilirlik okuryazarlığı ve sanat okuryazarlığı gibi 9 okuryazarlık türünün kazandırılması amaçlanıyor. Öğrencilerin, bu okuryazarlık becerilerini okul öncesi dönemden itibaren edinmeleri için müfredat sarmal bir yapıda oluşturuldu.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE YENİLİKLER

Yeni müfredatın bir parçası olarak, "öğrenme kanıtları" şeklinde ifade edilen ölçme ve değerlendirme uygulamaları ile okul dışı öğrenme ortamlarının kullanımı da ders kitaplarında yer alacak. Bu sayede öğrencilerin sadece okul içi değil, aynı zamanda okul dışı ortamlarda da öğrenme fırsatları bulmaları sağlanacak.

MALATYA'DAKÄ° OKULLARDA KÄ°TAPLARIN UYGULAMASI

Malatya'da uygulanacak olan yeni ders kitapları, öğrencilerin kolayca kullanabilmeleri ve taşıyabilmeleri için dönemlik olarak iki kitap şeklinde tasarlandı. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in onayıyla 26 dersin yeni müfredatını içeren bu kitaplar, 9 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılında kullanılmaya başlanacak. Bu kitaplar, öğrencilerin bireysel farklılıklarını da göz önünde bulundurarak sadeleştirilmiş içerikleri ve uygulama ağırlıklı yapılarıyla dikkat çekiyor.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-