dore okulları
Malatya
30 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Buzdolabındaki yiyecekleriniz çabuk mu bozuluyor? Uzmanından öyle bir öneri geldi ki... Artık hiçbir şey bozulmayacak!

Buzdolabındaki yiyecekleriniz çabuk mu bozuluyor? Uzmanından öyle bir öneri geldi ki... Artık hiçbir şey bozulmayacak!
Buzdolabında olduğu halde bozulan yiyecekler hem ziyan oluyor hem de ortalığı kirletiyor. Buzdolabındaki yiyeceklerinizin çok çabuk bozulmasından şikayetçiyseniz uzmanların bu tavsiyesi ile kesin çözüme ulaşabilirsiniz...
Narin

Yiyecekleri taze ve hijyenik tutan buzdolapları ne kadar iyi çalışsa da bazı yiyecekler çabuk bozuluyor. Tüketilmeden ziyan olan bu yiyecekleri korumanın bazı yöntemleri bulunuyor. Eğer buzdolabına koyduğunuz yiyecekleriniz çabuk bozuluyorsa uzmanların kağıt havlu yöntemini hemen uygulamaya başlayabilirsiniz.

Tek kullanımlık üretilen kağıt havlular son dönemde insanlığa en çok faydalı ürün tasarımlarından biri oldu. Hem kullanışlı hem de hijyenik olan kağıt havlular evin hemen hemen tüm alanlarında kullanılabilir. Uzmanlar, kağıt havluları aynı zamanda buzdolabının içinde de kullanabileceğinizi söylüyor.

BUZDOLABINA NEDEN KAĞIT HAVLU KONULMALI?

Buzdolabının içine yerleştirdiğiniz sebze ve meyveler, doğru koşullarda durmadığı zaman kısa sürede bozulabilir. Tüketilemez hale gelen bu gıdalar hem ziyan olur hem de kötü koku ve görüntü yayar. Gıda israfını engellemek ve yiyecekleri lezzeti bozulmadan doğru şekilde saklamak için bazı yöntemlere dikkat etmek gerekir. Uzmanların tavsiye ettiği ve ev kadınlarının denediği bu teknik sayesinde yiyecekleriniz artık bozulmayacak.

Buzdolabına yerleştirdiğiniz sebzeler siz daha tüketmeden bozuluyorsa kağıt havlu kullanabilirsiniz. Kağıt havluyu sebzelik çekmecesine yerleştirin ve gıdaların uzun süre taptaze kalmasını sağlayın. Pazardan aldığınız marul ve ıspanağı poşetleriyle birlikte dolaba koyacaksanız, poşetin içine 2 tane kağıt havlu sermeniz yeterli olacaktır.

KAĞIT HAVLUYU DEĞİŞTİRMEYİ UNUTMAYIN

Sebzelik çekmecesine boylu boyunca sereceğiniz kağıt havlu, hem gıdaları çürümeye karşı korur hem de buzdolabının içi temiz kalır. Bu yöntem sayesinde çekmeceleri temizlemenize gerek kalmaz. Bütün sebzelere kağıt havlu yöntemi uygulanabilir. Bu yöntemde gıdalar kağıt havluya zamanla suyunu bırakacağı için ara sıra kağıt havluları yenisiyle değiştirmeniz gerekiyor.

Buzdolabında bulunması gereken sebze ve meyveler arasında şunlar yer alıyor: Sarımsak, soğan, domates, kahve, patates, çilek, avokado, muz, balkabağı, şalgam, patlıcan, salatalık, yeşil fasulye.

Bütün bunlara ek olarak buzdolabındaki yiyeceklerin çabuk bozulmasını önlemek için aşağıdaki çözümlerden yararlanabilirsiniz:

1-Sıcak yiyecekleri sıcaklığı çıkana bekletip buzdolabına yerleştirin: Sıcak yiyecekler, buzdolabının içindeki sıcaklığı artırarak diğer yiyeceklerin çabuk bozulmasına sebep olabilir. Bu nedenle, sıcak yiyecekleri oda sıcaklığında biraz soğumalarını bekledikten sonra buzdolabına yerleştirin.

2-Yiyecekleri hava almayacak şekilde saklayın: Yiyeceklerin hava ile teması azaldıkça, oksidasyon ve bakteri üremesi gibi bozulma süreçleri yavaşlar. Yiyecekleri hava almayacak kaplarda saklayarak bozulma süreçlerini önleyebilirsiniz.

3-Yiyecekleri sıkıca kapatılmış kaplarda saklayın: Yiyecekleri sıkıca kapatılmış kaplarda saklayarak hava girişini engelleyebilir ve böylece yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

4-Buzdolabını düzenli olarak temizleyin: Buzdolabının içini düzenli olarak temizlemek, yiyecek artıklarının ve kötü kokuların birikmesini önler. Temiz bir buzdolabı, yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.

5-Yiyecekleri doğru raf veya çekmeceye yerleştirin: Farklı yiyeceklerin farklı sıcaklık ihtiyaçları olabilir. Buzdolabının daha soğuk veya daha sıcak bölgelerini kullanarak, yiyeceklerin doğru yerde saklanmasını sağlayabilirsiniz.

6-Yiyecekleri uygun sıcaklıkta saklayın: Yiyeceklerin çabuk bozulmaması için uygun sıcaklıkta saklanmaları önemlidir. Buzdolabının iç sıcaklığını 4-5°C arasında, dondurucunun ise -18°C altında tutarak yiyeceklerin tazeliklerini koruyabilirsiniz.

Bu çözümleri uygulayarak, buz dolabındaki yiyeceklerin çabuk bozulmasını önleyebilir ve yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak, yiyecek güvenliği konusunda dikkatli olmak ve tüketim tarihi geçmiş veya bozulmuş yiyecekleri tüketmekten kaçınmak da önemlidir.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-tokyobet-tokyobet-deneme bonusu-