dore okulları
Malatya
05 Şubat, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Çakar kullananlara büyük şok! Emniyet acımadı, cezayı kesti


Çakar kullananlara büyük şok! Emniyet acımadı, cezayı kesti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çakar lamba kullanan ve emniyet şeridini ihlal eden sürücülere kıskaca alarak ceza yağdırdı.
Narin

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çakar lamba kullanan ve emniyet şeridini ihlal eden sürücülere kıskaca alarak ceza yağdırdı.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan (çakar lamba) ya da emniyet şeridini ihlal eden sürücülere karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek.” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, 81 ilde Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince 01-26 Ocak 2024 tarihleri arasında “Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan” kişilere karşı yapılan denetimlerde; 807 sürücü tespit edildi ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar lambalar) söktürüldü.
 
PARA CEZASI UYGULANDI 

Çakar lamba kullanan sürücülere 5 milyon 196 bin lira para cezası uygulandı.

Bakan Ali Yerlikaya, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi, trafikte önceliğimiz: “önce insan”. Görevi sırasında Işıklı ya da Sesli Uyarı İşareti Bulunan Cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir.” İfadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!