dore okulları
Malatya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Cumhurbaşkanı’na Seslendiler: Malatya'nın İhtiyaçları Göz Ardı Edilmemeli!

Cumhurbaşkanı’na Seslendiler: Malatya'nın İhtiyaçları Göz Ardı Edilmemeli!
Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin ticaret ve sanayi odası başkanları, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede yaşanan zorluklara dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yaptıkları ortak basın toplantısında, mücbir sebep halinin 31 Ağustos'ta sona erecek süresinin uzatılmasını talep ettiler. Deprem bölgesinde hayatın normale dönmediğini vurgulayan başkanlar, esnaf ve işletmeler için acil finansal destek ve teşviklerin artırılmasını, enflasyon düzeltmesi ve vergi muafiyeti gibi önlemlerin uygulanmasını istiyor.
Narin

Adıyaman’da düzenlenen basın toplantısında, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'nın Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, Adıyaman ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Ağustos’ta sona erecek mücbir sebep halinin uzatılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Toplantıda, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu’nun yanı sıra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da yer aldı.

MÜCBİR SEBEP HALİ UZATILMALI 

Başkan Torunoğlu, depremden etkilenen illerde normalleşmenin hala sağlanamadığını belirterek, mücbir sebep süresinin uzatılması gerektiğini ifade etti. “Deprem yaralarının en kısa sürede sarılması tüm bölgemizin temennisi. Bu nedenle mücbir sebep hali bu bölgede kayıtsız şartsız uzatılmalıdır” diyen Torunoğlu, ayrıca Hatay’da açıklanan mücbir sebep halinin bireysel başvuru şartlarının kafa karışıklığı yarattığını vurguladı.

Toplantıda Malatya’nın durumuna özel olarak dikkat çekildi. Deprem bölgesindeki firmaların ve esnafların desteklenmesi gerektiğini belirten Başkan Sadıkoğlu, şu taleplerde bulundu:

Depremzede işletmelere SGK ve BAĞKUR prim muafiyeti sağlanmalı.

Enflasyon düzeltmesi uygulamasından muafiyet getirilmeli.

Deprem bölgesindeki mükellefler için sermaye kaybı ve borca batıklık durumlarına yönelik yeni düzenlemeler yapılmalı.

Deprem nedeniyle araçları hurdaya ayrılan vatandaşlar için ÖTV ve KDV indirimleri uygulanmalı.

İnşaat sektöründe iş gücü göçü nedeniyle oluşan maliyet artışları desteklenmeli ve damga vergisi gibi mali yükümlülüklerde indirimler yapılmalı.

Başkan Sadıkoğlu, bölgede yeniden yapılanma sürecinin desteklenmesi için teşvik düzenlemelerinin hayata geçirilmesini ve mali desteklerin artırılmasını da talep etti.

KAYNAK: İHA 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=1487320653&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=1487320653&f=o

"But Thames had no intention of following his friend's advice. "He was delighted to find the office deserted. Woman's love of silkis not set by fashion; it is bred in the bone; and somewhere, somehow, a womanwill have her bit of silk. The night was now profoundly dark. It was easy enough to lieto anyone else. Manning, and that heraunt focussed a brightly tactful disregard upon this throughout the meal. This obstacle being removed, inhis eagerness to proceed, he had forgotten to take his little charge with him. "He held out his dry hard hand into which she placed hers. She became angry with herself. She had a horrible glimpse of the oncenice little old lady being also borne stationward, still faintly battling and verymuddy—one lock of grayish hair straggling over her neck, her face scared,white, but triumphant.

Video ID: IC0gIC0gMTk1Ljg1LjIwNy4yMzcgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE2OjA0OjEwIC0gMTUzMzgzNjk2Nw==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 18-09-2024 22:18:36

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9