dore okulları
Malatya
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Deprem Sonrası Büyük Tehlike! Hasar Tespit Çalışmaları Depremin Gerçek Yüzünü Gösterecek!

Deprem Sonrası Büyük Tehlike! Hasar Tespit Çalışmaları Depremin Gerçek Yüzünü Gösterecek!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Depremin etkilediği illerde köy köy, mahalle mahalle hasar tespit çalışmaları devam ederken, şu ana kadar 194 artçı sarsıntı kaydedildi. Bakan Yerlikaya, 1.216 personel ve 363 araçla afet bölgelerinde çalışmalara hız kesmeden devam edildiğini belirtti.
Narin

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’da 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Depremin Malatya başta olmak üzere Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Erzincan ve Kahramanmaraş illerinde de etkili olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, toplam 249 vatandaşın depremden etkilendiğini bildirdi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Bakan Yerlikaya, deprem sonrası yerleşim yerlerinde köy köy ve mahalle mahalle başlatılan hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Çalışmalara AFAD’dan 210 personel ve 55 araç ile diğer kamu kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum örgütlerinden toplam 1.216 personelin katıldığını açıkladı. Deprem sonrası en büyüğü 3.3 olan toplam 194 artçı sarsıntı kaydedildi.

SAĞLIK DURUMU VE YARDIM ÇALIŞMALARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, depremde Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Şanlıurfa’da 37, Diyarbakır’da 19, Adıyaman’da 18, Erzincan’da 6 ve Kahramanmaraş’ta 3 kişi olmak üzere toplam 249 vatandaşın etkilendiği bilgisi verildi. Tedavileri devam eden 11 vatandaş bulunuyor.

ACİL ÇAĞRI VE YARDIM TALEPLERİ

Bakan Yerlikaya, 112 Acil Çağrı Merkezine şu ana kadar 1.475 ihbar geldiğini belirterek, bu ihbarların büyük çoğunluğunun bilgi amaçlı olduğunu söyledi. Ayrıca Kızılay tarafından Malatya ve Elazığ’da 12 bin kişiye yemek hizmeti sunulduğunu da ekledi.

“ALLAH MİLLETİMİZİ HER TÜRLÜ AFETTEN KORUSUN”

Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Yerlikaya, "Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" dedi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-