Depremde Dahi Ameliyathane Işıkları Sönmedi

Malatya’daki kamu hastaneleri, sismik izolatör sistemleri sayesinde 6 Şubat depremlerinde bile sağlık hizmetlerini kesintisiz sürdürdü. Battalgazi Devlet Hastanesi’nde kullanılan 222 izolatör sayesinde bina hasar almadan hizmet verdi.

Malatya’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu hastaneleri, sismik izolatör sistemleri sayesinde depremlerde dahi sağlık hizmetlerine ara vermedi. Kritik alanlarda yer alan bu teknoloji, bölgedeki hastaneleri adeta birer “güvenli kale”ye dönüştürdü.
476 SİSMİK İZOLATÖR AKTİF KULLANIMDA
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Battalgazi Devlet Hastanesi’nde toplam 476 adet sismik izolatör aktif olarak çalışıyor. Bu sistemler, bina ile zemin arasındaki etkileşimi azaltarak sarsıntının etkisini minimize ediyor.
BATTALGAZİ HASTANESİ DEPREMDE HASAR ALMADI
6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde, Battalgazi Devlet Hastanesi 222 izolatör sayesinde hiç hasar almadan faaliyetlerine devam etti. 60 bin metrekare kapalı alana sahip, 300 yataklı hastanede 12 ameliyathane ve 36 yoğun bakım ünitesi bulunuyor.
“HASTANE AYAKTA, HİZMET AKSAMIYOR”
Başhekim Uzm. Dr. Abdullah Ercan, sistemin deprem etkisini %90’a kadar azalttığını belirterek, “İzolatörler sayesinde hastanemiz tüm servisleriyle kesintisiz hizmet verdi. Bu sistem, yapının yatay salınımını sönümleyerek ayakta kalmasını sağlıyor” dedi.
DEPREM BÖLGESİNDE GÜVENLİ SAĞLIK MODELİ
Başhekim Ercan ayrıca, sismik izolatörlerin afetlere karşı dirençli şehirlerin sağlık altyapısında kritik bir rol oynadığını vurguladı. Bu sistemler, gelecekteki afetlerde sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürmesi adına bir model teşkil ediyor.
KAYNAK: İHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.