Depremden sonra kapatılan Dünya Mirası Arslantepe kademeli olarak ziyarete açıldı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası kısmen hasar alan UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Arslantepe yeniden ziyaretçilerini bekliyor. Yapılan çalışmaların ardından Arslantepe ören yeri her gün saat 15.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Öte yandan ziyaret saatleri önümüzdeki günlerde yeniden düzenlenecek.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ziyarete kapatılan UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Arslantepe yeniden ziyarete açıldı.
GEREKLİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARI ve DÜZENLEMELER YAPILDI
2021 yılı Temmuz ayından bu yana UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Arslantepe Höyüğü, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası ziyarete kapatılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü’nün talimatları ile Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Malatya Arkeoloji Müzesi tarafından ören yerinde gerekli temizlik çalışmaları ile düzenlemeler yapıldı. Çalışmaların ardından ören yerinin 10 Nisan 2023 tarihinden itibaren kademeli olarak ziyarete açıldığı bildirildi.
ARSLANTEPE SAAT KAÇTA AÇIK OLACAK?
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Arslantepe Höyüğünün her gün saat 09.00 ila 15.00 saatleri arasında ziyarete açık olacağı belirtilirken, ilerleyen günlerde ören yerinin ziyaret saatlerinin yeniden düzenleneceği ifade edildi.
HABER MERKEZİ-MALATYA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.