dore okulları
Malatya
10 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Depremden Sonra Umut: Battalgazi’de 24 Derslikli Yeni Okul Öğrencileri Karşılıyor!

Depremden Sonra Umut: Battalgazi’de 24 Derslikli Yeni Okul Öğrencileri Karşılıyor!
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde hayırsever Fatma Demirbilek'in katkılarıyla inşa edilen 24 derslikli Hatice İbrahim Özoğlu İlkokulu, törenle açıldı. Vali Seddar Yavuz, açılışta yaptığı konuşmada, eğitimin ulusların refahı ve bağımsızlığı için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
Narin

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde hayırsever Fatma Demirbilek'in desteğiyle yapımı tamamlanan 24 derslikli Hatice İbrahim Özoğlu İlkokulu, törenle hizmete açıldı. Açılışa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, MHP MYK Üyesi Mesut Samanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VALİ YAVUZ: "EĞİTİM, STRATEJİK BİR ALANDIR"

Açılış töreninde konuşan Vali Seddar Yavuz, eğitimin ulusların bağımsızlığı, refahı ve huzuru için hayati önem taşıyan stratejik bir alan olduğunu belirtti. Eğitim kurumlarının sadece bilgi aktaran yerler olmadığını, insan davranışlarındaki olumlu değişiklikleri de hedeflediğini vurgulayan Yavuz, “Eğer bu dünyada güçlü, huzurlu ve refah içinde yaşamak istiyorsanız, evlatlarınızı daha iyi eğitmelisiniz. Eğitimin sadece bilgi vermek değil, aynı zamanda iyi insan yetiştirmek olduğunu unutmamalıyız” dedi.

"AFETLER DEĞİL, BİNALAR ÖLDÜRÜR"

Vali Yavuz, 6 Şubat depremi sonrası Malatya'nın yeniden inşası için yapılan çalışmalara da değindi. Şehirdeki yapı stokunun yenilenmesine büyük önem verdiklerini belirten Yavuz, “Malatya'nın önünde tarihi bir fırsat var. 50-70 yıllık binaların bizi koruyamayacağını artık hepimizin idrak etmesi gerekiyor. Şehrimizi afetlere dirençli hale getirecek projelere hep beraber sahip çıkalım. Unutmayalım ki, afetler değil, binalar öldürür” ifadelerini kullandı.

HAYIRSEVER FATMA DEMİRBİLEK’E ÖZEL TEŞEKKÜR

Açılış töreninde hayırsever Fatma Demirbilek’e katkılarından dolayı plaket takdim eden Vali Yavuz, yurt dışında biriktirdiklerini ülkesine bağışlayan Demirbilek’i örnek bir davranış sergilediği için tebrik etti. "Zengin olabilirsiniz ama hayır yapmak herkese nasip olmaz" diyen Vali Yavuz, eğitim kurumlarına yapılan bu tür desteklerin çok kıymetli olduğunu ifade etti.

EĞİTİM VE YENİDEN İNŞA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Vali Yavuz, törenin ardından Malatya’da hayırseverler tarafından yapımı üstlenilen diğer eğitim kurumları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde eğitim ve kamu yapılarının güçlendirilmesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-