dore okulları
Malatya
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Direksiyon Sınavında Yeni Düzenleme Yolda: Şartlar Değişti

Direksiyon Sınavında Yeni Düzenleme Yolda: Şartlar Değişti
İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Tekin, direksiyon sınavında değişiklik yapılmasının planlandığını söyledi. Tekin'in verdiği bilgiye göre, sınav 40 dakikaya çıkartılacak, iki araç arasına park için iki deneme hakkı verilecek.
Narin

Ä°stanbul Sürücü Kursları ve EÄŸitimcileri Federasyonu BaÅŸkanı Murat Tekin, sürücü adaylarının eÄŸitim standartlarının yükseltilmesi için yeni bir yönetmelik hazırlığı yapıldığını açıkladı. Tekin "Direksiyon sınavlarında deÄŸiÅŸiklikler yapılması planlanıyor. Daha iyi sürücüler yetiÅŸtirebilmek için sınav süresinin 40 dakikaya uzatılması bekleniyor" dedi. Trafik kazalarının azaltılmasıyla ilgili UlaÅŸtırma ve Altyapı, SaÄŸlık ve İçiÅŸleri Bakanlığının denetim sorumluluklarının bulunduÄŸunu belirten Tekin "Burada eÄŸitim konusu da çok önemli. Ä°lk defa ehliyet alacakların eÄŸitim standartlarının yükseltilmesiyle ilgili yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸi hazırlığı vardı. STK'ler olarak Milli EÄŸitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'yle bu konuyu istiÅŸare ettik, bizlerin de görüşlerini aldılar" ifadelerini kullandı.

YENÄ° TASLAK BÄ°TME AÅžAMASINDA

Taslağı hazırlanan yönetmeliğin bitme aşamasına geldiğini belirten Tekin "İmzaya sunulup yayımlandıktan sonra sürücü kurslarının uyum sağlaması için değişiklikler yapması gerekiyor. Bu yönetmelik standartların yükseltildiği bir yönetmelik olarak algılanabilir" diye konuştu.

DEĞİŞİKLÄ°KLER YAPILMASI PLANLANIYOR 

Murat Tekin, Türkiye'deki sürücü adaylarının eğitimine değinerek, şöyle konuştu:

"Hazırlanan yönetmelikle kursiyerlerin direksiyon sınavlarında değişiklikler yapılması planlanıyor. Sınav süresinin daha iyi sürücüler yetiştirebilmek için 40 dakikaya uzatılması, sürücü kurslarına kaydolacak kursiyerlerin kimliklerini yenilemesi şartının gelmesi bekleniyor. Bunlar güvenlik açısından önemli. Haberlerde çıkan 'joker' denilen, birinin yerine kimliğini değiştirerek başkasının sokulması gibi illegalliği ortadan kaldıracak bir uygulama. Ayrıca direksiyon eğitiminde sınav yapmış olduğumuz güzergahlar vardı. Bu güzergahların hem genişletilmesi hem de alternatif güzergahların ilave edilmesi planlanıyor. Burada sürücü kriterini ve başarısını hesaplayabilmesi için akan trafikle çalışıyor. Burada 'Ben araba kullanmayı boş alanda öğrendim, ehliyetimi aldım, akan trafikte ne yapacağım?' sorusunu ortadan kaldıracak. Sürücünün akan trafiğin içerisine girebileceği bir sınav yapılması planlanıyor."

KAYNAK: ARTI GERÇEK

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-