Doğanşehir ve Akçadağ Çiftçilerine Su Müjdesi: 17.107 Hektar Tarım Arazisi Sulanacak!

Ak Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Akçadağ ve Doğanşehir'deki sulama projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen rehabilitasyon projeleri kapsamında, 17.107 hektar tarım arazisi daha verimli hale getirilecek. Yeni sulama sistemleriyle çiftçilerin suya erişimi artacak, tarımsal verimlilik yükselecek.

Ak Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat depremlerinin etkilediği Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde tarımsal üretimi destekleyecek önemli bir projeyi duyurdu. Kırsaldaki sulama altyapısının rehabilitasyonu, bölgede tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için büyük bir öncelik taşıyor.
SULAMA SİSTEMLERİ YENİLENECEK
Malatya Sulamaları 1. Kısım Rehabilitasyon Projesi kapsamında, Akçadağ, Doğanşehir ve Oba Köy Pompaj Sulamaları sistemleri yenilenecek. Bu projeyle birlikte 17.107 hektar tarım arazisinin daha verimli hale gelmesi bekleniyor.
PROJE DETAYLARI
İhale Tarihi: 26 Ocak 2023
Muhtemel Bitiş Tarihi: Haziran 2026
Toplam Sulanacak Alan: 17.107 hektar
Su Kaynağı: Sürgü Barajı (İşletmede)
2025 Yılı İnşaat Maliyeti: 5,5 Milyar TL
BÖLGESEL SULAMA ARAZİLERİ
Proje, üç ana sulama alanını kapsıyor:
Obaköyleri Pompaj Sulaması: 1.002 ha
Doğanşehir Sulaması: 2.643 ha
Akçadağ Sulaması: 13.462 ha
PROJENİN GELECEK YOL HARİTASI
Haziran 2026 ➜ Proje tamamlanacak.
2026 veya 2027 ➜ Ek Yatırım Programına teklif edilecek.
SULAMA PROJESİNİN GETİRECEKLERİ
Bu proje tamamlandığında, tarımsal sulama altyapısı güçlenecek ve çiftçilerin suya erişimi kolaylaşacak. Ayrıca, tarımsal verimlilik artacak ve Malatya'nın üretim kapasitesi büyüyecek.
HABER MERKEZİ-MALATYA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Pütürge'de Dolu Yağışı Kayısı Bahçelerini Vurdu!
- Evde Ders Çalışacak Yer Olmayan Çocukların Ailelerinin Yüzde 80'i Lise Altı Eğitime Sahip!
- Emekli ve Asgari Ücretliler İçin Kritik Tarih: 23 Mart'ta Ne Olacak?
- LGS 2025 Başvuruları Başlıyor: 15 Haziran’da Sınav Heyecanı!
- Battalgazi Belediyesi, Güneş Enerji Santrali İle Enerji İhtiyacını Yüzde 75 Karşılayacak!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.