dore okulları
Malatya
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Doğu Anadolu Fay Hattında 5.9'luk Deprem: Naci Görür’den Endişeye Gerek Yok Mesajı

Doğu Anadolu Fay Hattında 5.9'luk Deprem: Naci Görür’den Endişeye Gerek Yok Mesajı
Yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde gerçekleştiğini ve 6 Şubat 2023 depremlerinin enerji transferinin bir sonucu olabileceğini belirtti. Görür, "Endişeye gerek yok, ancak hasarlı binalardan uzak durun" dedi.
Narin

Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından Elazığ'da kısmi hasar gören bir binada mahsur kalan 4 kişi sağ olarak kurtarıldı. Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde toplam 4 binada hasar tespit edildi. Yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremin nedenlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DOĞU ANADOLU FAY HATTINDA HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Prof. Dr. Naci Görür, "Malatya’nın Kale ilçesi Akuşağı bölgesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu sarsıntı Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde gerçekleşti. 2020’deki Elazığ depremi bu fay üzerinde ciddi bir kırılma oluşturmuştu. Bugünkü deprem muhtemelen 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucu olarak ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

"ENDİŞEYE GEREK YOK, HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN"

Görür, Elazığ ve Malatya halkına seslenerek, afet boyutunda bir depremin beklenmediğini ancak önceki depremlerde hasar gören binaların risk oluşturabileceğini ifade etti. "Malatya ve Elazığ yörelerinde Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde büyük bir deprem beklemiyorum, fakat hasarlı yapılardan uzak durmanız gerekiyor. Bu tür binalarda yıkılma tehlikesi var" dedi.

2023 DEPREMLERİ FAY HATTINI ETKİLİYOR MU?

Depremin enerji transferi ile bağlantılı olabileceğini belirten Görür, Doğu Anadolu Fay Hattı üzerindeki hareketliliğin devam ettiğini ve bölgede daha küçük çaplı sarsıntıların yaşanabileceğini kaydetti. Uzmanlar, bu tür depremlerin fay hattında gerilme birikimi ve enerji transferi ile bağlantılı olabileceğini öngörüyor.

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI'NDAN UYARI

AFAD, bölgede artçı sarsıntıların olabileceği ihtimaline karşı vatandaşları dikkatli olmaya ve özellikle hasarlı binalardan uzak durmaya çağırdı. Ekiplerin hasar tespit çalışmaları hızla devam ediyor.

KAYNAK: İHA 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-