dore okulları
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Dünya Genelinde Microsoft Bilgisayar Yazılım Sistemlerinde Arıza: Türkiye'de THY, Denizbank...


Dünya Genelinde Microsoft Bilgisayar Yazılım Sistemlerinde Arıza: Türkiye'de THY, Denizbank...
Dünya genelinde bilgisayar yazılım sistemlerinde sorun yaşanıyor, birçok sektörde işlemler durdu.
Narin

Dünya genelinde internet sistemlerinde önemli bir arıza yaşanıyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan arıza pek çok sektörü etkiledi. Türk Hava Yolları, bankalar, hastaneler gibi çok sayıda şirketin internet üzerinden sunduğu hizmetlerde kesinti yaşanıyor.

İnternet sistemlerinde dünya genelinde büyük bir arıza yaşanıyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sistemlerinde yaşanan arıza pek çok sektörü etkiledi. Havacılık ve bankacılık gibi sektörler başta olmak üzere birçok şirket bu durumdan olumsuz etkilendi.

ABD'DE EKRANLAR MAVİ OLDU

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel iletişim kesintisi nedeniyle New York kentindeki Times Meydanında bazı dijital panolar mavi ekran verdi, bazı ekranlar da tamamen siyaha döndü.

THY: AKSAKLIK NEDENİYLE EK HAKLAR TANINDI

Türk Hava Yolları'ndan yaşanan krize ilişkin bir açıklama daha geldi. THY'nin açıklaması şöyle:Havacılık sektörü de dahil olmak üzere farklı sektörleri etkileyen ve küresel çapta hizmet veren bir tedarikçi kaynaklı teknik aksaklık meydana gelmiş olup, bu aksaklık neticesinde bazı seferlerimiz iptal edilmiştir. Uçuşunuzun durumunu mobil uygulamamızda yer alan "Uçuş durumu" sekmesinden görüntüleyebilirsiniz. Seferi iptal olmayan yolcularımız için de yaşanılan aksaklık nedeniyle ek haklar tanımlanmıştır. Sistemsel aksaklık giderildikten sonra aşağıdaki şartları sağlayan yolcularımız satış kanallarımızdan işlem yapabilirler.19 Temmuz 2024 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 19 Temmuz 2024 tarihindeki seferlerimize kayıtlı tüm Türk Hava Yolları yolcularımızın, 25 Temmuz 2024 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla ilave haklar tanımlanmıştır.1) Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. Uçuş saati geçmiş olmasına rağmen henüz işlem yaptırmayan ve uçuşlarına katılamayan yolcularımız hak kaybı yaşamayacaklardır.2) İade talepleri:
a) Hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacaktır.
b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde, biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi kesintisiz yapılacaktır.3) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferlerde kayıtlı grup ve münferit yolcular için geçerli olacaktır.Güncel gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

SORUN TESPİT EDİLDİ 

 Dünyada yaşanan internet sorununa ilişkin açıklama yapan CrowdStrike CEO'su Kurtz, "Sorun tespit edildi, izole edildi ve bir düzeltme uygulandı" dedi.
Dünya genelinde dün geceden itibaren internet kullanımında yaşanan aksaklık nedeniyle havacılık, bankacılık, sağlık başta olmak üzere bir çok sektörde işlemler neredeyse durma seviyesine geldi. İnternet kullanımı sırasında meydana gelen mavi ekran hatası ise büyük kurumsal kurumların faaliyetlerini etkiledi. Türkiye'de de havacılık ve bankacılık sektörünü etkileyen aksaklıkla ilgili ise CrowdStrike CEO'su George Kurtz sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Kurtz, yaptığı paylaşımda, "CrowdStrike, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar için yapılan tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir hatayla ilgili olarak etkilenen müşterilerle aktif olarak çalışmaktadır. Mac ve Linux işletim sistemlerinde herhangi bir etki bulunmamaktadır. Bu bir güvenlik olayı veya cyber saldırısı değildir. Sorun tespit edilmiş, izole edilmiş ve düzeltme sağlanmıştır. Güncellemeler için müşterileri destek portaline yönlendiriyoruz ve web sitemiz üzerinden tam ve sürekli güncellemeler sağlamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-